2010-05-31

by Vasil Kolev

Почивайки си от писането на странни sql заявки и четенето на последните transcript-и от процеса на Караджич реших да драсна нещо много кратко на темата за моята асоциалност и алкохола, което забелязах в последните няколко дни.

По принцип не обичам кой-знае колко да говоря с хора. Предпочитам да пиша, да имам време да помисля и да не ми се налага да реагирам на момента (по същата причина не обичам и телефонните разговори). Хората и разговорите с тях ме уморяват, а сега като не ми се налага да стоя в офис ми е далеч по-спокойно – мога да мисля на спокойствие, да мисля обикаляйки из стаята (или в парка), да си почивам с вършене на всякакви странни странични дейности (основно домакински) и какво ли не още, подпомогнати от тоталната липса на човешко присъствие около мен в повечето време. Дори мога да слушам тихо музика (както аз харесвам), понеже няма кой да и пречи наоколо.
(по-често се налага да слушам силно, за да заглушавам някого :) ).

Като пия, тоя проблем го няма в чак такива размери – имам сили да търпя хората малко повече (и вероятно ги чувам по-малко). На всички е ясно, че алкохолът е социален лубрикант, но аз имам една малко по-различна теория – ако в тая държава хората спрат да пият за една-две седмици, ще избухне гражданска война, всеки за себе си. Оцелелите ще прокарат в конституцията на следващата държава на тия територии дажбата алкохол като основно човешко право…
(ако не беше алкохолът да си успокояваме нервите, смятате ли, че щеше да има оцелели абитуриенти, особено при количеството ловно оръжие, притежавано от хората в тая държава?:) )

Е, а може аз просто да съм един изпаднал мизантроп и да си мисля, че нещата са по-зле, понеже ги усещам по-силно. Е, поне ЕС още не е търгнал да прокарва политика на въздържание.
Аз пък ще си налея едно малко като моя малък принос към световния и локалния мир.

Tags: ,

7 Responses to “2010-05-31”

  1. velin Says:

    пффф.. някои водят нормален живот и без алкохол..

    (съм чувал)

  2. lolwat Says:

    Правилни наблюдения.
    “Лубриканта” зависи от човек до човек де, някои хора предпочитат друго а не алкохол.

  3. Пламен Бочев Says:

    Нещата са си зле.
    Наздраве :)

  4. peter Says:

    наздраве. В Кауфланд има промоция на чаши, продават ги с подарък шише Jameson.

  5. neycho Says:

    Съгласен съм с теб. Аз лично успявам в повечето случаи да игнорирам неприятните за мен личности и без алкохол, но определено той помага.

  6. ss7 Says:

    Леле , все едно описваш мен. Ама аз като пия проблема се изостря и затова не съм пил може би от 10-12 години.

    Аз обаче намерих решението – отивам да живея на село , т.е. малко извън селото , щото и жена ми не иска съседи. Бая зор видях докато намеря отдалечена къща без съседи.

    Теорията ти обаче не е вярна – болшинството хора са социални .

    И между другото – хора като теб могат да станат изпечени манипулатори :)

  7. Heth Says:

    алкохол…?

    :)

Leave a Reply