2010-08-23

by Vasil Kolev

И един кратък update, че пак забравих да пиша.

Продължавам да чета над нормалното, който се интересува, да погледне в goodreads. Трябва да обърна малко внимание в някой post на Судир Венкатеш (Sudhir Venkatesh), но това ще стане след като прочета още две негови книги (които се носят към мен от amazon). Също така трябва да напиша някой ден каква трагедия е Бегбеде и как след като прочетох “Любовта трае три години”, седях 15 минути и се чудех “той ебава ли се с мене, че да напише подобен (некадърен, недомислен, пиклив) край”.

Около проблемът ми в последно време да понасям тълпи и хора като цяло най-накрая отидох на психолог. Изводът за момента изглежда като понижен праг на чувствителност и като за начало ще си пия един трицикличен антидепресант, после ще видим.
(отсега да отбележа, писнало ми е да ми обясняват колко е лошо или колко е добре. Ще пиша какъв е ефекта по-нататъка, като го преценя по-точно, решението да пия подобни неща си е чисто мое)
Основния проблем с тоя антидепресант е, че не мога да пия (особено много). МЪКА. Ще трябва да правим фонд “паметник на трезвия крокодил”…

Около wikileaks тези дни имаше забавно развитие – обвиниха Julian Assange в изнасилване и в рамките на 24 часа отмениха обвинението. Става все по-смешно и по-смешно.

Времето бавно се разхлажда (поне нощем). Очаквам най-накрая да свърши тоя месец и да си дойде есента, тъкмо да повали малко и да измие София (която всъщност е повече от приятна, когато повечето хора са се изнесли, човек спокойно може да си се разхожда).

От проблемите, които дебъгвам в последно време няма нещо особено интересно, последното беше един race condition, предизвикан от странни ftp клиенти.

Продължавам да събирам желание за учебника по мрежова сигурност. Кой-знае, може да го почна пак тия дни.

Tags: ,

4 Responses to “2010-08-23”

  1. me Says:

    впрочем, след като си купуваш толкова много книги (които предполагам са и големи и тежки), къде ги слагаш? имаш ли изобщо място? ако ти се наложи да се местиш от квартира на квартира, как изобщо си решаваш въпроса с преместването (дори и само на книгите, баси) :)

  2. васил Says:

    Василе оправи угромно грозния шрифт, така и така скучаеш. Обещал си от маса време (wasntme)

  3. chaotic Says:

    до me: проблемът се решава с голямо количество чували(кашоните не са достатъчно здрави) и достатъчно курсове напред-назад.

  4. Mo'Nique Says:

    Да беше питал, щях да ти кажа да не четеш Бегбеде – аз опитах няколко пъти и нито веднъж не ми хареса :D

Leave a Reply