2010-08-29 The Pomorians/Янко

by Vasil Kolev

Ходих на концерт на The Pomorians в Pork pie (бившия маймунарник)…

За пореден път си потвърдих, че няма човек, който толкова да се забавлява, колкото Янко Бреков (който е и вокалист на Artery). Свиреше си каквото иска (доста точно), пиеше с пълна сила, говореше забавни неща… Имаше всякакви неща – стари на Artery, някакви си техни, малко Pantera, малко Iron Maiden (с реге ритъм), разни реге неща, а накрая завършиха с Take it from me, като Янко покани колкото жени може на сцената, да танцуват.

Вероятно ако свиреше без маймунджилъци, трезвен и т.н., щеше да е перфектен, но нямаше да е толкова забавен и всъщност – велик. Не мога да се сетя за друг изпълнител, който да ме е радвал толкова на живо.

Tags:

6 Responses to “2010-08-29 The Pomorians/Янко”

  1. Steff Says:

    За същите ли Artery говориш: http://www.youtube.com/watch?v=1mH3lSlX_Y0 ?

  2. Vasil Kolev Says:

    @Steff, да.

  3. Steff Says:

    Преди време търсех таблатурата точно на тази песен, че ми се дрънкаше нещо такова, но така и не я намерих, а по слух не мога да я създам. Не ми се отдава нещо.

  4. nousha Says:

    Янчо никога не свири трезвен, а и никога не е само пиян. Чудя се как кръвта му си проправя път сред всичко друго, с което се е натъпкал.
    Иначе е много добър композитор, но пък на него не може да се разчита, в противен случай Артерия щяха да са много повече дръпнали – в момента на практика тази група я няма.
    Поморианс не са зле, но не ме кефят толкова.

  5. kiliev Says:

    Хахаха, и аз бях там. Съвсем случайно попаднах и бях доста приятно изненадан (по едно време чух Аlice in chains – would, до тоя момент не бях и разбрал кой свири ) отидох до сцената и – опаа това бил Артериста :) Замалко да се засечем

  6. darkone Says:

    Хмм, не сме се видяли да чукнем по едно “Наздраве!” :)

Leave a Reply