2011-05-30

by Vasil Kolev

Имаше един въпрос в блога какво е initLab, та да взема да кажа две думи по въпроса.

Initlab е hackerspace по дефиниция, т.е. място, в което хората се събират да вършат разни странни неща. Намира се на ул. “Лозенец” 4, на последния етаж (мисля, че има надпис на вратата), а понеже долу няма звънец (по ред странни причини), ако човек звънне на +35924624356, вратата долу автоматично ще се отвори.

Има различни забавни проекти, които в момента се случват – докато пиша това, Владо води курс за wordpress за не-програмисти, до мен седи един RepRap принтер (с чиито софтуер/firmware си играя), някъде в съседната стая е оставен моя proxmark3, с който разни хора се занимават, тия дни написах нещо кратко да показва кой е в lab-а в момента (ако са се съгласили да им се отбележи MAC адреса в системата, та да се знае дали все пак има някой), и както споменах – един телефонен номер, който да отваря вратата долу.
(има някаква вероятност да представя няколко от тия неща на някоя идваща конференция, например на linux-bg)

Мястото е подходящо за разни проекти, водене на курсове и като цяло за събиране на странни хора. Има прилично количество информация на сайта (както и правилник :) ), така че всички любопитни могат да се информират и дори да се включат в някое от събитията.

Tags:

4 Responses to “2011-05-30”

  1. Владо Says:

    Няма надпис все още!

  2. Vasil Kolev Says:

    @Владо, ми вземи сложи един, да не вземат хората да ходят при съседите :)

  3. Владо Says:

    .
    .
    . . .

    Ей туй е за сега.

  4. Владо Says:

    http://en.linuxreviews.org/images/e/e0/Hacker_Emblem.png

    Горния коментар можеш да го изтриеш.

Leave a Reply