2011-06-25

by Vasil Kolev

Няколко пъти подред блогнах трезвен, стига толкова.

София е най-хубава през лятото. Има достатъчно зелени места, много деца са изритани в посока баби и дядовци, много хора са на почивка, останали са разни веселяци и изпаднали типове като мен.
(през август ще е най-изчистено)

Ходих да вечерям в Дивака (тешеката глава в шкембе е нещо страхотно, хората, дето не ядат карантии не разбират), след което се замислих да си хвана ли метрото или да се прибера пеша. Понеже ми бяха споменали, че имало някакво голямо черво около езерото Ариана (което реших да проверя, преди да пратя chervarium да му се радва) реших да е пеша, взех си една бира за из път и тръгнах през парка.

Борисовата градина по това време е странно място. Ако човек не се притеснява от всякаквите странности (като мен например) мястото е много приятно и доста весело. Спрях се до езерото с лилиите да послушам някакви хора с тъпан и тромбон, заради които през останалата част от пътя си мислех 1) откъде мога да си намеря софтуер за симулиране на барабани и 2) някакви ритми, които не мога да напиша.
(май намерих нещо по темата, утре ако не ми е умряло желанието може да пробвам разни неща)

Та бирите, изпити по пътя (отклоних се към Плиска да си взема още една (имаха само Загорка и Ариана, нямаха Staropramen, гадове)) и всичките тия мисли доведоха до това, че вървейки към вкъщи засякох Digger, който се прибираше и вървеше в обратната на моята посока. Което беше странно, щото живеем в общи линии в съседни блокове… Оказа се, че леко съм се объркал и не съм от страната на квартала към реката, а другата, и блокът който виждам, е с пощата, не другия жълт. Накратко – изпих три бири и се загубих в квартала, в който живея.
(това разбира се се дължи на това, че бяха само три бири. Ако бях се напил като кирка, или щях да се прибера с такси, или автопилотът щеше да ме прибере без никакви проблеми)

Сериозно се замислих обаче, че след китарата и баса следващия инструмент трябва да е тъпан. Не знам обаче след това съседите дали ще ме изселят или разстрелят.

Tags: , ,

4 Responses to “2011-06-25”

  1. деница Says:

    Щом си тури очилата и погледне към бора, Семьон Семьонович вижда там да седи някакъв мужик и да му се заканва с юмрук.
    Щом си махне очилата и погледне към бора, Семьон Семьонович вижда, че там няма никой.
    Щом си тури очилата и погледне към бора, Семьон Семьонович пак вижда там да седи някакъв мужик и да му се заканва с юмрук.
    Щом си махне очилата, Семьон Семьонович пак вижда, че на бора няма никой.
    Щом пак си тури очилата, Семьон Семьонович пак вижда на бора да седи някакъв мужик и да му се заканва с юмрук.
    Семьон Семьонович не желае да вярва на това явление и смята, че това явление е оптическа измама.

  2. blah Says:

    http://www.hydrogen-music.org/hcms/ – е добър вариант за тъпани…

  3. Vasil Kolev Says:

    @деница, обясни :)

    @bla, свалих си го още сутринта, изглежда интересно, ама няма тъпан в него. Ще си потърся samples…

  4. ceci_ Says:

    Браво на Деничка! ;-)

Leave a Reply