2011-07-01 насмукване

by Vasil Kolev

Скучно ми е. Имам кило неща за правене (дистрибутирания jabber сървър например), пет книги, които чета в момента и още няколко, дето чакат и нито едно от тях не ми е достатъчно интересно.

Та вчера по случая реших да се разходя, хванах си метрото до “Сердика” и тръгнах от там. Архитектурата на центъра на София е доста забавна, та си вървях, разглеждах и отпивах от едно малко шише с Lagavulin… Минах покрай паметника на съветската армия, забелязах, че има само една камера (която даже не гледа към самия паметник), тръгнах да пресичам на орлов мост и ми звънна телефона.

Оказа се, че Пенчев тъкмо закарвал някакви хора към тях, видели ме и спрял на спирката там, ако искам да ме закара. На мен ми се разхождаше, а се оказа, че и на Морви, та ние с нея тръгнахме през парка, Пенчев отиде да дозакара хората и се засякохме на “Торонто”, след което той закара Морви до у тях, а мен – до студентски град, да повървя още малко.

Аз тръгнах към вкъщи, ама по пътя реших да мина през masterpiece да пийна още малко, щото моето си беше свършило, там имат lagavulin, а нямаше да имам какво да правя вкъщи така или иначе… Едното стана в общи линии тест на какви single malt-ове от Islay им се намират, та след като си поговорих с бармана на разни теми от психологията, психиатрията и ТУ (докато той връзваше столовете отвън) реших да мина през съседното заведение (Geppy) да изям една шкембе чорба. Там в един момент ме помолиха да напусна, още се опитвам да си спомня защо, май беше заради някакви неща, които говорех на сервитьора.

От тук нататъка спомените ми почват да стават още по объркани. Помня горе-долу как се прибирах към вкъщи, май пях малко по пътя, седнал съм за малко на машината да tweet-на нещо, написал съм някакви неразбираеми глупости в един текстов файл, занесъл съм си китарата в стаята (това поне го помня) (но не намерих перце наоколо, което е странно), май съм пил и малко приспивателно, мисля, че повръщах (но може да съм го сънувал) и така…

Аз си знам, че трябва да спра да пия по тоя начин…
(тва се случва с възрастта. Човек спира да си казва “няма да пия повече” и почва с “няма да пия толкова”…)

Tags:

14 Responses to “2011-07-01 насмукване”

  1. Longanlon Says:

    всички ли много умни хора са алкохолици, чудя се аз гледайки някои мои приятели и познати?

  2. Vasil Kolev Says:

    @Longanlon, не знам, аз като се гледам колко пия и т.н. вече не се смятам за умен :)

  3. георги Says:

    Аз постоянно се замислям какъв е смисъла от всичко. До скоро се напивах от мъка и се депресирах още повече като се натрясках, после стигнах до заключение, че за да спреш тотално пиенето трябва да го замениш с друга дрога, при мен се получи със стероидите :D В крайна сметка не виждам логика и в двете, но..това е живота – поредица от лоши случки :D главно

  4. Георги Says:

    сигурен съм, че в основата на всичко соти липсата на някой :)

  5. ceci_ Says:

    Свещена простота, мислих си че, Lagavulin е някакво лекарство :)

  6. me Says:

    сериозна машина си ти, спор няма.

  7. Минувач Says:

    Пак се радвай че бой не си ял ;)

  8. Яна Says:

    Всичко се крие в неразбираемите глупости от текстовия файл, да бъдат занесени за анализ където трябва? :)

  9. tonywoolf Says:

    Карай, хич да не ти пука, рано или късно всичко ще свърши. Черния дроб си има лимит на възстановяване, а ти, предполагам, нямаш $200000 за смяна?

  10. Никола Says:

    Това за дистрибутирания jabber още ли не си го почнал? :-)
    Ejabberd ли ще е, бтв? То не че prosody и Openfire имат някакви такива възможности…

  11. Longanlon Says:

    които много умни хора не са алкохолици, са социопати (от тия дето познавам). има май някаква връзка.

  12. Morwen Says:

    Знаех си, че трябва да инструктирам Пенчев да те остави пред вас, Маниаксе. Миришеше ми на неприятности още тогава. Не, чакай, това май беше от бутилката…

  13. ky4ka Says:

    Тъжна история разказана от един тъжен човек. Жалко!

  14. ceci_ Says:

    До минувач,
    Защо да се радва, то, боят изгражда :)

Leave a Reply