2011-10-31 сватба

by Vasil Kolev

Омъжихме iffi за Канев. Кратки бележки, щото не ми се пише разказ (ще оставя на нея това забавление)…

Церемонията се проведе в траурния (или май беше обреден) дом в Хиподрума. Церемонията беше сравнително кратка (въпреки че в един момент се зачудих няма ли един scroll-bar да прескочим част от нещата). Имаше процедура по настъпване м/у булката и младоженеца, в която тя имаше сериозно предимство, понеже от роклята не и се виждаха обувките.

Стефан Кънев се беше облякъл в костюм с папионка, което доведе до новия му прякор (“Джеймс”, щото мязаше на Джеймс Бонд), и до това в един момент (без да искам) да го сбъркам със сервитьора и да му поръчам още уиски.

По стандартна българска традиция се изпи много. Аз може да съм го докарал до около половин литър уиски.
Имаше прилично количество танцуване и куфеене. Още ме болят врата и гърба.
Главата пък изобщо не ме боля.

Около стандартната традиция с разчупването на питката имаше десет големи трохи на пода, което в общи линии се тълкува като да имат десет деца. Аз нямам нищо против, ще подпомогне размножителната ми програма. На булката, от друга страна май не и хареса особено идеята…

Най-добре облечен па беше Илфа, с един килт. Щеше да е голяма картинка, ако се беше включил в хорото.
(всъщност, според мен по сватби се танцуват хора основно за да се показват женски крака. Късите поли/рокли определено помагат)

Поканата за сватбата (която получих на самата сватба :) ) беше доста интересна, и с един комикс от xkcd на гърба (преведен). Имаше също така неща от xkcd по тортата (на които в момента нямам снимки).
(бях отбелязан на поканата и в списъка с гостите като “крокодила”. На персонала им беше малко странно)

Аз издържах до около 12 (пиенето беше почнало в около 6:30), май по това време и младоженците се канеха да ходят да си легнат.

Tags: ,

Leave a Reply