2012-09-18 Усмихнете се, утре ще бъде по-лошо

by Vasil Kolev

(не пиша това заради конкретен случай/човек)

Септември е гаден месец. Хората се прибират от отпуски, става им студено и започват да се случват всякакви гадости – късания, умирания, генерални депресии и т.н. и т.н., та май е крайно време да напиша това.

За повечето хора фразата от заглавието е някаква грозна шега или подигравка. Всъщност е доста полезна философия – така и така не е ясно какво ни очаква и трябва да сме подготвени за най-лошото, защо трябва и да страдаме?

Това е като логичното продължение на “Life sucks, and then you die” – и какво от това? Трябва ли по пътя всички да страдаме? Гадността на живота донякъде не зависи от нас, но как се чувстваме си е изцяло под наш контрол (ако трябва, с помощни средства като C2H5OH).

Да отбележа, аз не съм от групата на болните позитивисти, които казват “радвайте се, нещата ще се оправят”. Не е ясно дали ще се оправят, но това няма значение.

Или, да се повторя още един път, “Life sucks, suffering is optional”.

Ако това не помага и не ви се намира кой да ви изпише дрога, може да се успокоявате с мисълта, че има бегъл шанс светът да свърши след няколко месеца и да не се мъчите повече :)

Tags:

8 Responses to “2012-09-18 Усмихнете се, утре ще бъде по-лошо”

 1. марги Says:

  градацията на гадостите е уникална – късанията са преди дори и самата смърт :))))

 2. ju Says:

  Новата кампания “it gets worse” :)

 3. Vasil Kolev Says:

  @ju, новата кампания “хуй cares” (или ок, “who cares” за политически коректните).

 4. Vrani Volosa Says:

  Човек.. не трябваше да го чета това заглавие в навечерие на изпита си по: “Органична химия, биохимия и микробиология” … :) хахаха както и да е.. иначе нямам забележки към изложеното по-долу:) общо взето съм на същото мнение.. с изключение на това, че за мен лошото време е повече от добре дошло след тия адски жеги:)

 5. Vasil Kolev Says:

  @Vrani Volosa, то времето си е хладно, приятно, с чист въздух – съвсем хубаво :)

 6. merelani Says:

  по мои наблюдения повечето хора се депресират точно защото “не е ясно какво ни очаква и трябва да сме подготвени за най-лошото”, и от там се започват едни размисли върху подготовката за най-лошото та така и не се стига до “защо да се тормозя сега”. А времето след отпуски, рождени дни и разни “критични” дати е крайно предразполагащо към “преосмисляне на живота”. И как да се усмихнат сега, като в мислите си вече са във възможно най-безизходното положение и трябва да намерят изход и то сега, на минутата. Това, което се случва после доста често е вследствие на търсенето на изход от фантастиката в главите им.

 7. М Says:

  да, времето е прекрасно напоследък :) а заглавието е много точно попадение. останалото се лекува доста тривиално в повечето случаи: с няколко деца просто не ти остава време да се замисляш за тези неща :) жадуваш за простички работи като например малко тишина или 48-часово денонощие…

 8. propaganda Says:

  всеки ден е по добър от следващия >:)

Leave a Reply