2012-10-29 OpenFest 2012

by Vasil Kolev

Идва OpenFest 2012, ще правя там две лекции.

Едната ще е за това колко по-лесно се поддържат 700 сървъра, отколкото 3 – според разни хора това би било интересно (за мен голяма част от нещата са твърде стандартни и ги пише по всичките книги). В последните 2-3 години насъбрах много забавен опит около това и се надявам да не се получи много скучно. Ще бъде от 17:00 в събота в зала София.

Другата ще е по любимата ми в последната една година тема за депресията, самоубийствата, проблемите в главата и други такива весели неща. Отдавна мисля, че е нужна подобна лекция – проблемът е голям в цялото IT общество, но всички се опитват да не го забелязват (при това доста успешно). Ще я водя заедно с Яна Петрова. Ще бъде в неделя в галерията от 14:00.
(имаше сериозен вой и отпор против лекцията, но и доста хора, които се заинтересуваха и бяха за)

Иначе, има още няколко интересни неща. Едното е лекцията на Венета Донова за юридическите моменти около поддържането на сайт и предлагане на услуги през него, от 12:00 в събота в зала София (за която поемам част от вината, аз я навих да я прави), другото е лекцията на Владо Василев за hackerspaces на балканите, в България и какво се случва в последната една година, от 15:20 в събота в галерията(където имам някакво минимално участие и третата (с която нямам нищо общо) е лекцията на Стефан Кънев за парадигмите в програмирането, от 11:15 в събота в зала София (поставя си много висока цел с тая лекция, да видим как ще се справи :) ).

(а мен ме чака още доста писане и редактиране, особено за втората ми лекция)

Tags: , ,

3 Responses to “2012-10-29 OpenFest 2012”

  1. пропаднал физик Says:

    При толкова много жени в програмата човек може лесно да се заблуди, че в българското ИТ общество е започнало да се прокрадва равноправие на половете… Поздравления, догодина да (до|на)караш още лекторки!

  2. Минувач Says:

    Ще има ли записи? Лекцията за депресията изглежда интересна.

  3. Ardavast Says:

    Интересно защо такъв отпор?;] На 28C3 доколкото помня също е имало голям натиск панела въобще да не се провежда.

Leave a Reply