2012-11-04 Openfest 2012 предварителен recap

by Vasil Kolev

Свърши Openfest 2012, и въпреки че не бях в организацията пак съм скапан.
(дължи се на работа и участие в 4-5 лекции (2 мои))

Вероятно ще напиша нещо по-дълго тия дни, включително двете си лекции (Яна ще напише нейната част от лекцията за депресията).

И двете лекции се получиха доста добре, въпреки че втората не успяхме да я репетираме изобщо (и я дописвахме в неделя на обяд). Ето презентацията от първата (odp,pdf) и втората (odp, pdf). Мисля да помоля организаторите да ми дадат записа на втората да го пусна по-рано.

Специално за втората аз и Яна си бяхме дали адресите накрая, за хора, които имат нужда да си говорят с някой (vasil(at)ludost.net, yana(at)ludost.net), също така се включи и Нейчо Михов (neycho.mihov(at)gmail.com), ще добавя в тоя post (и като измисля някакъв сайт за целта – и там) адресите на всички останали желаещи да слушат другите.
Може би най-хубавото и неочаквано нещо беше колко много хора след това ми благодариха, казаха колко е била хубава лекцията и казаха, че сериозно са се замислили. Искам да благодаря на всички от “програмния комитет”, които бяха на моя страна за правенето на тая лекция, и най-вече на Стефан Кънев.

Също така мисля, че този openfest затвърди традицията аз и Стефан Кънев да се ебаваме един с друг. Той ми провежда “интервюта” и в предишните си презентации намираше къде да ме добави (в последната ме нямаше), а след историята със снимането обяви, че ако с мен се снимат 50 човека, ще направи продължение на intro клипчето от openfest.
(историята със снимането е как като бях отишъл на една лекция от курса по Python и си говорех с него в почивката дойдоха при нас няколко студента, той ги пита какво искат да питат и те му казаха – нищо не искаме да питаме, искаме да се снимаме с крокодила… Кънев много обича да я разказва тая история…)
След като с мен се снимаха много хора, аз в последния slide на лекцията за депресията сложих една снимка на Кънев, допипната от Лъчко, на която да изглежда депресиран и приканих хората да се снимат с него, за да го ощастливят. Погледнете, мисля, че Лъчко страхотно се е справил :)

В крайна сметка обаче той води – с мен се снимаха толкова хора, че в един момент ми беше трудно да гледам от всичките светкавици. Чудя се как да му организирам flash mob.

(а колко хубаво си допихме и куфяхме на afterparty-то, думи не могат да опишат, та оставям на някой друг да разкаже :) )

Update: iffi също се включи в списъка на слушащите.
Update 2: Стефан Кънев също се включи в списъка на слушащите.

Tags: , , ,

4 Responses to “2012-11-04 Openfest 2012 предварителен recap”

  1. Кънчо Says:

    Файловете от линковете за първата лекция липсват на сървъра. :(

  2. Vasil Kolev Says:

    Оправих ги, моя грешка.

  3. chervarium Says:

    а
    a maj e vreme da se napravi i zloveshtija talk… mozhe i da ima slotove v njakoja ot golemite zali na FMI.

  4. elwix Says:

    Wsichki razuznawatelni slujbi + tezi za sigurnost sa ot SLUSHASHTI TE :)
    Zashto ne gi dobawite i tehnite mail adresi ?

Leave a Reply