2013-03-25 университетски глупости

by Vasil Kolev

По принцип съм спрял да обръщам внимание на новините около ФМИ, понеже всичките са депресиращи, а аз съм решил да нямам общо (и продължавам да се чудя на оптимистите, които водят някакви курсове), но ето това няма как да не го спомена

Накратко (и да не навлизам в подробности), след като няколко човека от УИЦ (университетския изчислителен център) на СУ написали статия в network world за ipv6 deployment-а в университета, били привикани да ги питат как може така, да не съгласуват статията с “ръководството” (например лицето Биров).

(А статията никак не е лоша)

Tags: , ,

3 Responses to “2013-03-25 университетски глупости”

  1. бацето Says:

    Аз незнам каква е ситуацията във ФМИ (бих се радвал ако хвърлиш повече светлина), но ще си позволя да коментирам един коментар от статията от vlk:
    “Отправяно е и обвинение, че с публикуването на IPv6 адресното пространство на Университета се нарушавала сигурността!”
    Тея капути, които са отправили обвинението чували ли са за security through obscurity и как това НИКОГА не е функционирало и НЯМА ДА ФУНКЦИОНИРА. Идиотизъм баси!

  2. ceci_ Says:

    На мен по-скоро ми прилича, някой е видял че се е получило добре и го е яд за пропуснатия шанс да “блесне” като съавтор/редактор/рецензент :)

  3. focus Says:

    Не е като да не познаваме лицето Биров и знаем, че няма как да блесне като рецензент на нещо, което не разбира. Какво ще му рецензира и на база на какви знания? Или пък тази директорка, която чувам от колеги във ФМИ назначила в УИЦ някакъв “секюрити” администратор, който твърдял, че SPAM имало, защото се виждали IP адресите. Нужно ли да е коментираме повече?

Leave a Reply