2013-03-31 rogueconf

by Vasil Kolev

Проведохме RogueConf тоя weekend, в Банско. Беше сравнително малка, тестова конференция за интересни неща – и всеки поканен трябваше да submit-не тема, като имаше гласуване кои лекции да се случат. Беше invite-only, понеже беше силно тестово, и въпреки всичките подмятания по темата – не беше тайна или не беше масонска конференция :)

Ще пусна отделен post за лекциите (ще има и записи по-късно), тук ще разкажа за останалото.

Пътуването до Банско беше забавно – бях с Борис, в чиято кола имаше контакт, в който можеше да си включа лаптопа. Още в началото на пътуването преточихме малко музика и пак от лаптопа я пускахме в колата. Да живеят стандартизираните connector-и… Гледката по пътя беше страхотна, валя прилично количество дъжд, като цяло доста приятно пътуване.
(и презентацията си я писах по пътя, в кръчмите и т.н.)

Разполагането на техниката стана за прилично време вечерта, после си направихме една вечеря (почти) цялата тълпа, но ресторанта на хотела кухнята му затвори към 23, та с няколко човека тръгнахме да търсим друго място наблизо за ядене (не намерихме). На прибиране за нас се лепна една котка (с която Пенчев даже почна да си говори в един момент), която и по едно време хукна пред нас, нападна едно куче и го изгони. По случая и намериха нещо за ядене и никой не смееше да се заяде с нея…

Сутринта си прекарвахме net – оказа се, че кабелите, които имаше до мястото не работят и никой не ги знаеше къде излизат, а по някакъв късмет един от нашите хора (Валентин) имаше в колата си 25м кримпнат UTP кабел, който опънахме от най-близкото място до залата, и на него закачихме първо моето AP (което не издържа), и после един ubiquiti, което Петко си носеше неясно защо.
(също така note to self, да не забравям duct tape следващия път)

Направихме си приличен лекционен ден в събота (от ранната сутрин, ще държа следващия път да почваме след обяда), след което ядохме в някаква кръчма в центъра на Банско (и май уцелихме точно типа място, направено да изстисква туристи) и си организирахме запой в бара на хотела (който си бяхме запазили), с наша музика. Има малко видео материал от тогава, от който може би най-срамната част е как огромно количество хора са насядалили по масите и играят някакви игри… Опасната котка беше с нас – първо се помота м/у хората, после се излегна на единия диван и заспа там, въпреки всички хора около нея и музиката. Страшно животно, трябваше да я обявим за mascot на събитието.

(има прилично количество извън-лекционен материал, който се чудя на кой да дам да редактира, щото ме съмнява аз да имам сили и желание да го гледам, особено както камерата доста време беше в Данчо…)

Продължихме с лекциите в неделя. Беше силно забавно – първо се сменяше времето, не в правилната посока, т.е. не стига, че се бяхме понапили предната вечер, ами и имахме един час по-малко за сън, а после преди една от лекциите нещо се запали в окачения таван, та трябваше доста спешно да спрем всичко и да се пренесем на друго място.
(направихме преместване/инсталиране на техниката и столовете за около 20 минути, което е почти рекорд)

Пътят на връщане пак беше приятен, даже за пръв път минах през Владая. Разтоварихме техниката в initLab и аз се прибрах да напиша това и да спя. Записите би трябвало да се появят през седмицата (може би ще трябва да пипна звука на някои от тях).

За хората, които се оплакват, че не бяха поканени и се чувстват отритнати – това беше много тестово, много неясно, организирано в свободното време (например Стефан пристигна почти последен в петък, за да успее все пак да напечата/вземе тениските). Който не е много обиден, може да дойде следващия път.
(много обидените ще се радвам да не ми говорят :) )

Tags: ,

2 Responses to “2013-03-31 rogueconf”

  1. ju Says:

    На Данчо записите да се унищожат!

    “(много обидените ще се радвам да не ми говорят :) )” :)

  2. Данчо Says:

    ju срам ли те е :D

Leave a Reply