2013-08-30 Сигнал до омбудсмана за филтрирането на internet

by Vasil Kolev

Както всички знаят, нашият закон за хазарта дава възможност за филтриране на Internet, без никаква идея за реализируемостта на идеята и проблемите, които създава.

По случая Сдружението за електронни комуникации се канят да изпратят сигнали до омбудсмана и президента, за да сезират конституционния съд, за да се премахне тази част от закона. Като подпомагане на тази идея, който желае ще може да се подпише, че подкрепя сигнала до омбудсмана, в initLab или на ИББ следващата седмица (и откъдето мина, ще нося със себе си малко листи и ще оставя напред-назад), като идеята е да се подаде следващата седмица.

(текстът до президента е същият като този до омбудсмана, просто имената са сменени)

Update: Поради многото въпроси – доколкото знам, ще има вариант да се подписва online писмото. Също така са две отделни писма, понеже редът за подаване е различен при различните институции, т.е. омбудсманът трябва да ни отговори по някакъв начин, докато президентът не е длъжен.

Update 2: От Митьо: “Бланки за събиране на подписи ще има и на следния адрес, от понеделник до петък (02.09 – 06.09.2013): На гърба на Централна поща, ул. Кузман Шапкарев 9, синя метална врата, звънец “Лайв ООД”, от около 10:30 до около поне 18:30 има хора. Ако някой ще идва и иска да предупреди за всеки случай, може да ме извести и на имейл me(at)ddimitrov(dot)name”

Update 3: Там на сайта най-отдолу има и как да го подпишете с електронен подпис.

Leave a Reply