2013-10-13 NSND

by Vasil Kolev

Та, мина NSND в София. Беше забавна un-конференция, съвсем неформално и странно организирано, с някакви странни хора от тука, петима македонци и двама гърци. На нашия piratepad има малко информация…

Първия ден говорихме за образованието и някакви неща, които искат да правят в Македония, за Human design (астрология 2.0, някакви неща, дето може да се научат за човека на база на това кога е роден), аз разказах неща по темата за хостването на порно, още някакви дискусии, и накрая завършихме вечерта в Рибката в студентски град (т.е. то се казва “Делфинчето”, ама някак всички така го знаят).

Втория ден започна с палачинки (и трябваше да намерим някой да донесе сирене, тотално не мога да си обясня как хората могат да ядат палачинки без сирене), след което пак последваха лекции/дискусии – аз за дебъгване и gqrx/слушане със dvb-t-то, показаха ни firefox OS, Боян говори за x86, Мартин ни показа boost mixin-и, и като цяло си беше забавно. Завършихме с “workshop” за Islay whiskey (т.е. имаше бутилка Lagavulin и бутилка Kilchoman machir bay и ги тествахме).

(а червото заспа на терасата и изпусна последните няколко лекции. Особено с тоя дъжд, дето валеше, беше толкова сладко заспал, че имаше обсъждания какво да нарисуваме по него.)

Tags: ,

4 Responses to “2013-10-13 NSND”

  1. freax0r Says:

    “тотално не мога да си обясня как хората могат да ядат палачинки без сирене”
    Yeah, noobs

  2. sys7em Says:

    видеа има ли? :)

  3. Vasil Kolev Says:

    @sys7em, видеа няма, хората не искаха да се записва. Оказа се, че без записи може да се кажат някои интересни неща, които иначе не биха се казали :)

  4. snqg Says:

    Е, най-после умни хора да се вгледат в астрологията без предразсъдъци, па каквото и да било това астрология 2.0 ;)

Leave a Reply