2013-10-17 pCloud

by Vasil Kolev

И малко по работа (почти “минутка за реклама”).

Пуснахме си новия проект – pCloud – преди няколко седмици. Представлява storage на данни, с хубаво API и клиенти.

Около него пускаме и кода на част от клиентите – тези за desktop операционните системи, като той се състои от две части – нещо, което може да mount-не файлова система, и нещо, което графично да си говори с него. Кодът може да се намери в github, в момента е в сравнително beta състояние (т.е. вече файловата система не успяваме да я накараме да гръмне лошо). Целия код там е под BSD лиценз.

Tags:

5 Responses to “2013-10-17 pCloud”

  1. sys7em Says:

    като се опитам да отворя doc,xls файл директно от облаковия дял word,excel зависват и после плюе the file is in use by another application or user.
    win 7 / office 2010

    :/

  2. pasty Says:

    Kоригирайте текста ..free SPASE.. в логото на заглавната страница (в случай, че не е нарочно написано така).

  3. Vasil Kolev Says:

    @pasty, 10x, оправихме го.

  4. Vassilev Says:

    Доста прилича на OwnCloud като външен вид, може би имат нещо общо?. Имам два въпроса – понеже има платени планове – не е ли редно/задължително да има интерфейс на български език? И второ – някъде описано ли е по какъв начин се гарантира неприкосновеността на съхраняваните от потребителя файлове от чужд достъп до тях, включително от администраторите / собствениците на облачния storage?

  5. Vasil Kolev Says:

    @Vassilev, нямаме общо с owncloud. Иначе – още не се занимаваме с българския пазар, и вероятно има нещо в privacy policy-то, от там нататъка е common sense доколко можеш да вярваш. Нямаме end-to-end криптография за потребителските файлове (мисли се за в бъдеще), ако това ти е въпроса.

Leave a Reply