2014-01-25 thedaywefightback hackaton

by Vasil Kolev

Днешния ден може да го броим за полезен.

Изнесохме с Митьо и Петко сайтовете на турнето при мен, подкарахме един setup за ruby приложения (продадох се и аз на хипстърската страна на силата), та там нещата са ок. Остава да припалим (почти за идеята) dnssec на it-tour.bg, ама трябва да видя как може да стане номера (register.bg го предлагат, ама domain-а са го регистрирали през superhosting).

На ludost.net вече има wildcard сертификат за всичко, който се приема (и vasil.ludost.net вече пренасочва само към https). Има валидни сертификати на jabber-а, irc-то, пощенските неща и квото-там-намерих. Тия дни ще си направя и TLSA записи.

Подкарахме https и за initlab.org и cassie.initlab.org, но понеже там Петко взе безплатните сертификати от startssl, трябва да почакаме един ден, докато се update-не OCSP-то.

Около това си преписах скрипта, който генерира config-а на apache на marla (за всички сайтове да има https и v6 vhost-ове). Следва да разцепя още малко конфигурациите, за да могат да разделя .ludost.net нещата от другите и да форсирам https за *.ludost.net. Някъде по пътя – tlsa :)

С това може да борим hackaton-а за thedaywefightback.org за приключен.

Tags: ,

One Response to “2014-01-25 thedaywefightback hackaton”

  1. бацето Says:

    Леко офтопик, но пък е готино видео свързано с подръжка на огромен брой сървъри. Може би си го гледал вече. Ще е интересно да направиш коментар ако решиш/те вдъхнови.

    http://mirror.linux.org.au/linux.conf.au/2014/Wednesday/71-Live_upgrading_many_thousands_of_servers_from_an_ancient_RedHat_7.1_to_a_10_year_newer_Debian_-_Marc_MERLIN.mp4

    Забелязах го в дебианската мейлинг листа, покрай дебатите и изборите на инит система.

Leave a Reply