2014-06-21 мина БургасConf 2014

by Vasil Kolev

И мина BurgasConf.

Проведе се в хотел “Аква” (в доста по-добре проветрена зала от миналия път) и тоя път bulstream (т.е. Guru) правиха streaming-а и ползвахме доста други камери, та има сериозна разлика от стандартните неща.
(Guru и Елена правиха режисурата, хвалбите по темата са за тях).

Аз бях доста нефокусиран, понеже се събудих рано от много светлото навън (и почти по случая имам един слайд в презентацията, но за него по-долу) и следобеда измъкнах нечий ключ за стая в хотела и поспах около час и нещо.

От лекциите тази на Мариян беше доста интресна, тази на Кунев ще трябва да я видя (щото я проспах, нещо едвам гледах), а моята не съм и написал още текста, но може да си свалите самата презентация. Учудващо е как за втория слайд даже не ме гледаха лошо – обяснявах как градът ми действа депресиращо, заради морето, слънцето, пясъка и кресливите морски лешояди (известни още като гларуси).
Моята лекция не беше нещо особено и в нея няма нещо ново – реално е нещо от типа на “ето това е някаква малка част от текущата ситуация, ако искате, ровете повече, просто да знаете, че е зле”.

И понеже вече в Бургас имам две депресиращи лекции, измислих вече трета за догодина, като темата е малко изнервяща и за мен самия – hack-ове на ниво хора (нещата от “Невидимата горила”, “Мисленето” на Канеман и т.н.). Да видим дали ще събера желание да я направя.

(записи и т.н. не зависят от мен, но ще пусна информация като излязат)

Tags: ,

3 Responses to “2014-06-21 мина БургасConf 2014”

  1. Георги Says:

    Има ли записи от лекцията на Мариян?

  2. Vasil Kolev Says:

    @Георги, има записи от всички, още ги чакаме да ги качат.

  3. hip0 Says:

    Жалко, че късно чух за събитието.

Leave a Reply