2015-06-28

by Vasil Kolev

СПИМИСЕ.

Anyway, седмицата беше пълна с всякакви весели неща:

– Имам си MNT-KROKODIL в RIPE (за което имам да черпя Драго).

– 7-8-9 човека, вързани по тунели, няколко и с BGP (които могат да се видят в моя nagios). Все още хората се добавят на ръка, Мариян е почнал да пише интерфейс (явно му е скучно).

– Пуснахме IPv6 в ISP-то, дооправихме някакви неща, повече – в status report-а. Две бързи интересни неща – IPv6 на alpha-та и nagios-а на ISP-то (user/pass guest/guest).
– По горната тема, трябва да пусна looking glass-ове. Приемам идеи за неща, които поддържат bird, cisco и quagga и не искат да им се прави черна магия, че да тръгнат (тоя от сайта на bird е тотална трагедия).

– Преди година и нещо, след една лекция на Боян Кроснов за инфраструктура, доста хора се заинтересуваха да видят истински datacenter. Два месеца след това бях направил една уговорка с Telepoint, и миналата седмица (никак не се забавих) в четвъртък и петък с групи от по 5-6 човека обиколихме и видяхме как изглежда и какви забавни неща има (например овлажнители на въздуха). По принцип е ориентирано към студенти, та ако има още интересуващи се, пишете ми, за да събера пак една-две групи.
(целим се в сряда като ден за посещение, щото тогава тествали генераторите…)

– Тъкмо привършва HackTUES, на което не можах да отида, заради курса и всичките останали забавления, жалко.

– И идва BurgasConf, следващата седмица. Мразя да пътувам, но съм обещал… Тази година няма да говоря там, имах идея за една лекция, но там ще се иска още много research.

Tags: , ,

Leave a Reply