2015-07-12

by Vasil Kolev

Честото блогване се оказва сложна задача… Няма много неща, които да са интересни и да стават за писане, и дори да има, все се оказвам достатъчно уморен, че да не ми се занимава и да оставям тая работа за неделята (докогато съм забравил вече доста от това, за което бих писал).

В новините (които са почти официални вече) – на 15.08 ще се случи VarnaConf (където мислим вече да има два потока), а на 7ми и 8ми ноември – OpenFest 2015.

init Lab започва да изглежда все по-приятно, и тия дни наснимах едно обикаляне около и в него (с gopro-то на Пешо, което се оказа супер удобно за подобни цели). Не е особено подредено (Петко чак му стана гузно и леко подреди рубинената стая, преди да я снимам), но е доста удобно за всякаква работа.

Тунелния проект се движи прилично. Малко статистики:
14 потребителя;
14 заделени мрежи (1 /49 (за isp.initlab.org), 2 /62 и 11 /64);
23 дефинирани тунела;
9 вътрешни BGP peer-а на marla, 8 на tyler.
Нямам прилични статистики за трафика (и имам колебание дали да ги показвам). Така като гледам, се движи съвсем прилично, ползва се и си работи съвсем добре (въпреки че още е с quagga).

Tags: ,

3 Responses to “2015-07-12”

  1. martin2df Says:

    In other news: търсят се v4 адреси :)

    P.S. Представи си, че това е twitter и пиши кратки постове :D

  2. v7000 Says:

    LPI изпит очаква ли се на феста?

  3. Vasil Kolev Says:

    @v7000, рано е да се каже :) По принцип хората, които правят изпитите гледат да има един около openfest и ние го обявяваме, но като цяло не го организираме ние (и не се случва на мястото на самия фест, последните бяха във Франкофонския център в СУ). Ако има – ще обявим, предполагам месец и нещо преди събитието.

Leave a Reply