2004-06-14 21:52

by Vasil Kolev

Вчера цял ден борих extended info-то на nagios-а, и не го преборих. Какво ли не опитвах, опции на configure скрипта, опит за пипане по source, компилация с debug включен (която не мина – това е ебаси дивотията!), изобщо, досега много успешно ми се съпротивлява. Видяло се е, ще напиша bug report.
Интересното е, че пробвах и същата конфигурация като на demo сайта, и пак не сработи, само дето не успях да видя коя точно версия ползват. Донякъде е вероятно проблема да е debian-specific, но това ще се разбере, след като засиля report-а.

Вечерта гледахме “Highlander”, тоя филм сега на моменти ми се вижда смешен, за разлика от времето, когато го гледах за първи път.

Днес деня беше свързан с малко разговори по mail с един студент (блааа….), с почване на плана на втората ми лекция за събитието в Правец (за което трябва да прочета внимателно един mail от Славка, има интересни идеи), и прибирането на прането от старата квартира (бла, още седмица-две, и ще имам пералня). На връщане си взех една бира, малко хляб, и едно количество печени ребра, и се отдадох на чревоугодничество … Сега слушам Lacuna Coil (хм, как ли съм ги пропуснал досега), допивам бирата, и мисля докато хората гледат мачове, да си допиша плана. Още една причина да се радвам, че нямам телевизор, и че си оставих тунера на брат ми :)

По пътя се видях с Йовко, който се прибираше от офиса си, и си поговорихме малко. Жалко, че няма да е тук за събитието в Правец, за някои неща не мога да се сетя по-добър лектор от него :)
(т.е. за темите “неща, които на техничарите не са им особено интересни за говорене”… гадни хора сме ние…:)

А, и за хората, които пишат на шльокавица в коментарите на блога ми – ще ви мародераторствам … :)

One Response to “2004-06-14 21:52”

  1. MiCRoPhoBIC Says:

    Абе Nagios си е трън в .gz – в това съм се убедил при последната ми борба с него…след което му бих шута ;-)

Leave a Reply