2016-09-22 SOTM, ден 0

by Vasil Kolev

Най-накрая се стъмни.

В Брюксел съм, за State of the Map 2016 – правим с няколко човека от FOSDEM видео/аудио записа и streaming-а, като си тестваме различните опции за идващия FOSDEM. Случва се във свободния университет в Брюксел (VUB), в рамките на три дни.

Setup-а, който тестваме е да stream-ваме видео от FOSDEM-ските кутии до латопи, на които търкаляме OBS, който да миксира и праща нещата към youtube. Ако сработи добре (което май не е много вероятно, като гледам около тестовете как се държи), ще го ползваме в някакъв вид за FOSDEM, да вадим един stream вместо два, и дори да можем да превключваме между двете.

Та, трима човека подкарвахме и връзвахме нещата цял ден (от около 9 сутринта), което включваше:
– говорене с локалните хора да видим кой за какво отговаря (бая време);
– разтоварване на техниката (сравнима по обем с едно-заловите конференции, дето правим);
– разполагане на камери и железария напред назад, така че да не се скъса като се върти залата (аудитория QC реално се върти и става на едно с QA, изглежда доста странно);
– опъване на мрежови кабели м/у двете зали и тайно измъкване на някакви настройки за статично ip, че да можем да си подкараме някаква мрежа, понеже локалния мрежов екип беше зает да ни разкарва напред-назад;
– подкарвания на audio, слагане на ground lift-ове, издирване кой кои кабели де е вързал и как се настройват миксери;
– flash-ване на image-и за box-овете и подкарване на stream-а.

Още към 3 следобед ми се струваше, че навън трябва да е тъмна нощ. Обмислям да се обръсна и да спя, че утре изродите^Wхората почват от 8 сутринта (първата лекция е в 9).

In other news, движението в Брюксел е по-ужасно от това в София, тия хора не са нормални.

Tags:

Leave a Reply