2016-09-24 SOTM ден 1, със закъснение.

by Vasil Kolev

Първият ден мина интересно …

Нещата си работеха, но имахме проблем с оригиналната конфигурация, понеже mistserver-а на кутиите от време на време умираше. В едната от почивките го смених с тъп pipe bmd-streamer -> ffmpeg -(udp)-> OBS и така нещата са доста по-ок, та се надявам тая сутрин да няма проблеми. Още се показва от време на време разлика в двата stream-а, което си мисля, че е бъг в OBS-а.

Също така по тия конференции хората са по-високи, та камерите трябва да се монтират по-високо. В случая в залата, в която седя от едната страна стативът се подпира на перваза на стената, от другата на една малка маса, лепнат здраво с gaffer.

Явно целия свят има проблем с вентилацията, и тук в залите трудно се диша и вратите стоят отворени през цялото време (има огромни вентилационни отвори, и вентилацията, до която се добра работи, ама не изглежда да помага).

От интересните неща, разказваха за LIDAR устройства, с които човек може да ходи наоколо да си създава карта (дори триизмерна). Би било много полезно да си намерим такова нещо, да можем да си планираме по-удобно събитията.

А сега си върви втория ден. Почти нищо не се е счупило (освен wifi-то на университета, ама ние така и така не го ползваме), да видим как ще продължи деня :)

Update: не им работи wi-fi-то заради пожар в datacenter-а, и wired internet-а им падна един-два пъти.

Tags:

Leave a Reply