2021-06-06 разни

by Vasil Kolev

(каня се от известно време да напиша нещо за наемането на хора, но все не ми остава време. За това – събирателен post с някакви случили се неща)

Успях да изкарам двустранна пневмония. Не е ясно как съм я хванал – прояви се няколко дни след втората доза ваксиниране, COVID тестовете ми излизаха отрицателни, и освен да съм пипнал нещо на някоя опашка, не ми хрумва друг вариант. Изписаха ми два мощни антибиотика, пих ги две седмици и сега още се оправям, малко по малко.
(добре, че семейството преди това беше заминало в Бургас, и не трябваше да ме гледат и мен заедно с децата)

На рентгеновите снимки вече не се вижда проблем, на слушалка последния път се чуваше нещо (и след още няколко седмици пак ще ида да ме преслушат), а нивата ми на сатурация стоят на 97 (проверих специално апарата дали е добре, и при Елена показваше 99, та проблемът си е в мен явно), та ще се работи бавничко по възстановяването.

In other news, има колебание какво да се прави с OpenFest. Има една анкета на bit.ly/openairopenfest за дали да направим нещо на открито през лятото, има въпроса дали да се опитаме и нещо на закрито есента, но тотално го няма въпроса дали да направим чисто online събитие – по всичко, което чувам/усещам, на всички им е омръзнало. Най-хубавия цитат по темата ми е от преди няколко дни от един семинар на RIPE, в който някой каза “писнало ми е от zoom meeting-и, в които се оплакваме от zoom meeting-ите”.

Ако не сте попълнили анкетата и ви е интересен феста, напишете нещо. От наша страна ще има опит да съберем екип (понеже всички изглеждат адски уморени и не знам дали искам да им го причинявам), и се надявам до няколко седмици да има някаква яснота.

Също така, не е задължително да правим каквото и да е. Може просто да оставим хората да се събират по кръчмите/парковете, да се видят и малко по малко да работят по въпроса да не им трябват психотерапевти…

Tags:

Leave a Reply