2022-10-28 post-OpenFest 2022

by Vasil Kolev

Мислех да пиша recap на OpenFest 2022, но ми е твърде уморено. Направихме един работещ фест след няколко години online и малки събития, получи се с нормалното количество проблеми, съвсем накратко :)

Вместо това, за да съм сигурен, че няма да си променя решението, го пиша тук – мисля догодина, ако имам изобщо роля в организацията, да е минимална. Освен, че имам нужда от почивка и че комбинацията от работа, деца и организация на подобно събитие не изглежда поносима за мен, би трябвало да е и крайно време по-нови и млади хора да се заемат :)

Така като си погледна архивите, като изключим 2003, 2012 и 2020, съм участвал във всички останали, като в последните 10 години – като един от основните координатори. Ако продължа да се занимавам, вероятно ще тръгна да правя побъркани неща като 10gbps wireless и т.н., а си мисля, че моите идеи за какво е хубаво да се прави/случва може вече да не са съвсем правилни :)

Нямам особено притеснение за самия фест – има сериозен екип, който може да се справя с организирането, имаме изградена система за почти всичко, така че съм съвсем спокоен, че всичко може да се случи и без мен.

Все пак, крайно време е да ида един път на OpenFest като обикновен посетител, не ми се е случвало от 2003 :)

Tags: ,

2 Responses to “2022-10-28 post-OpenFest 2022”

  1. желин Says:

    respect, дето има една дума

  2. kiliev Says:

    Напълно подкрепям всеки един байт, съхранен тук, заедно с коментарите!

Leave a Reply