2004-02-20 04:44

by Vasil Kolev

Хубаво нещо е рекомпилацията на ядро:
sh -c “make dep && make clean && make boot” 3531,63s user 259,96s system 82% cpu 1:16:18,52 total
А още по-хубаво е да забравиш make modules && make modules_install, и после да се чудиш какво и става на машината, та не се появява в мрежата (а драйвера за едната и мрежова карта е на модул)… Има нещо много лошо в това да забравя нещо толкова важно, въпреки, че компилирах 2 ядра предната вечер, и нямах никакъв проблем.

В linux-kernel почти свърши дискусията за момента с UTF-8, case insensetive файлова система, и това кой колко болни идеи има, и като гледам, има едно просто перфектно решение, dnotify механизма (чрез който можеш да се ‘закачиш’ към директория/файл и да следиш дали има промени) да казва и промените, а не само, че е имало такива. Поне на мен останалите решения ми изглеждат куци (а това ми се вижда доста сложно в някои отношения, например какъв точно формат могат да използват, така че да пасва на всякакви файлови системи…).

Днес ходих до Техномаркет Европа, за да си търся поставка за монитора, и видях само такива за телевизори, които, поне за мене, просто не стават, можеш само да въртиш телевизора, или да го местиш хоризонтално наляво-надясно… Определено няма нищо общо с поставката с 3 стави, която съм виждал, и каквато си търся… Утре е ред на Office1, може би там ще има нещо подходящо.
Няма новини и за по-тиха кутия…
(това се опитвам да го публикувам 8ми път, браузъра изглежда реши, че трябва да се омаже зверски с post-ването на utf8 данни…)

Leave a Reply