2004-09-27 22:00

by Vasil Kolev

Сутринта започна с минаване през “Славейков”, откъдето си взех “Боен клуб” (да я имам на български), и “Оцелелият”, пак на Чък Поланик (която ще ме накара да оставя за малко “Мъртви дущи”). После минах през “Дивака” за едно шкембе, да се докарам в нормално състояние, и се замъкнах в офиса на проекта.

Сега изглежда по-добре, откакто в събота оправихме кабелите, след като днес сложих и вратата на rack-а, цялата сървърна придоби доста по-приличен вид :)

За около час и нещо успях да допипна инструмента, който ползвахме за демонстриране на blind tcp spoofing да reset-ва tcp връзки, и го интегрирах в системата (заедно с един скрипт, който си говореше с tcpdump). Имаше малко идиотски моменти, например, че atol() всъщност не се справяше с sequence номерата, и трябваше да ползвам atoll(), но освен това нямаше сериозни проблеми (открих м/у другото, че и hping2 има същия проблем :) ). Направих това, изтествах, и открих, че малоумното устройство може да му се случва веднъж на 3 минути да праща arp request, но това не значи, че обръща внимание на отговора. Искрено го мразя това устройство, и контролната му програма, и всичко – даже и SNMP не поддържа, негофта мама… Мислех да му patch-на firmware (щото имам binary image-овете), ама по-скоро ще буча на тези, дето ни го доставиха.

След това тихо и спокойно се прибрах, и си опекох едно прилично количество филийки, и докато хапнах, оправих едно-две неща по сайта на Openfest (той Sebastian ми мрънка през деня, ама бях зает с други неща). Сега сериозно си мисля да се излегна с книжката, и просто да си почина, стига съм си тормозил машината :)

Leave a Reply