2004-02-11 00:28

by Vasil Kolev

О, по дяволите, стига ми за днес :)

Досега се борих с apache2 и проклетия mod_layout за него… и така и не намерих точния проблем. С чисти статични html файлове се оправя прекрасно, с каквото и да било динамично се маже до смърт, ту изпуска някоя част от файла, ту добавя странни символи (т.е. чете от неправилната памет)… След ровене в сорса и гледане на странни резултати (как функцията за четене не връща null-terminated стринг, което може би не трябва да е кой-знае колко учудващо), направих една кръпка с копиране на памет и терминиране на стринга където му е мястото, което обаче не реши целия проблем (да не кажа, че нищо не реши…ама сега поне не показва random символи). Играх си с директивите, гледах дивотии, мъчих, обаче резултата в крайна сметка е, че работи за статично html, за динамичните губи части от файловете. Може би това се дължи на момента, че май чете по 2 пъти output-а, но не мога да го усетя, а и сорса на mod_cgi и mod_suexec не помогнаха много…
Чувствам се тъп. МНОГО тъп. (съквартирантите ми казаха, че е нормално, наистина съм бил такъв, и май ще се съглася)

Не знам кой е измислил strncpy, и липсата на зануляване на стринга, но определено заслужава да го накарат да я ползва до края на живота си.

По някое време чак написах с единия писец по свободното място на клавиатурата “You have to consider the possibility that God doesn’t like you. He never wanted you. In all probability, He HATES you.” ( (c) Fight Club)

Интересно ми е, дали ако взема и изчета source на някой друг подобен модул, и после най-накрая намеря документация за API-то на apache2 (не документация за apache-1.3 и някакви мижави докуменчета за разликите), ще успея да открия проблема… Май ще взема да се обадя на tangent.org, откъдето взех модула за apache2, да видим те нямат ли някаква идея…

За нещата, които писах за OpenNMS, Бояне, аз псувам далеч по-лошо, просто измрънках :) А и като гледам, май наистина за тая идея ще се наложи да си направя нещо сам, което определено няма да помогне за скъсяването на TODO-то ми ….

Leave a Reply