2005-01-08 23:57

by Vasil Kolev

Пиша това с последни сили, и после ще спя. Утре ще съм го забравил, а то заслужава да остане в историята.

Отпразнувахме рождения ден на Ники. На една маса се събрахме аз, Пенчев, chervarium и desync, а по-късно се присъедини и пропадналия физик, и се проведоха обсъждания на следните теми:

Сценарий на най-извратения възможен порнофилм (творение на chervarium), включващ педофилия, содомия, некрофилия, копрофагия, копрофилия, геронтофилия, зоофилия, и май още нещо. Самия сценарий не смятам да го описвам, понеже на блога ми не пише “предизвиква повръщане”, и вероятно тези неща са забранени със закон, и наказанието включва кастриране (за да не се пръкват още такива с подобни идеи).

Система, използваща криптография, стеганография и анонимизация (моя идея) – система, позволяваща комуникация, която не може да бъде открита и доказана, че съществува, криптирана и подписана, за да може да се създават виртуални личности, и анонимизираща, така че и страните, участващи в комуникацията, да не могатсе идентифицират физически взаимно. Перфектно за даване за задача на студенти, и за поддръжка на революционни, терористични и т.н. комуникационни мрежи. Сериозна част от нея може да бъде сглобена от съществуващи компоненти (например tor).

Водородна бомба в Антарктида (идея на мене и chervarium, оборена от spite) – колко голяма бомба трябва, за да се сложи по средата под леда, и след като се взриви, цялата ледена шапка да бъде издухана в океана? Или да се разкъса цялата земна кора, и магмата да стопи леда? Според пропадналия физик ще е доста трудно да се направи такава бомба, говореха нещо от порядъка на гигатон…

Пластмасов задник (идея на desync) – много полезен за програмисти, хем ще олекнат, хем няма да им се натъртва. После беше променен на гумен, за да действа като амортисьор, и след това на силиконов, само че се оказа, че е проблемен, понеже може да ти го спукат. На мен това ми напомни на великата сцена в началото на “Scary movie” с ножа и силикона в бюста…

Мрежов модел на прасето (идея на desync) – как може да се опише прасето в седем-осем слойния OSI модел – как например смилането на кайма и рязането на пържоли е част от presentation слоя, саламите са част от application слоя, и т.н., и т.н. (не мога да си спомня цялото развитие на идеята).

И като финал, да спомена един виц, който Велин ми разказа вчера – разхожда се един (руски) хакер из парка през нощта, и вижда как на една пейка някакъв грузинец напъва отзад една девойка. Той се оглежда, позамисля се, па си сваля гащите, и напъва грузинеца отзад. Последния от своя страна, заклещен между двамата, няма как да мръдне, и само пита през зъби “Кой си ти бре?”, на което хакерът отговаря “Мълчи, мълчи, мое анонимно прокси”.

Leave a Reply