2005-01-17 23:18

by Vasil Kolev

Днес бях отговорен на един сериозен DoS в Студентски град – вечерта бях компилирал ядро за една от машините с make-kpgk, пратих го на Валери, и той сутринта го инсталира. Предполагах, че трябва да запали (и на въпроса “Дали ще тръгне” отговорих “Да, ако се помолиш на бога на сървърите”). Машината съответно не се появи (изглежда, поради това, че мрежовите платки са се разместили, и поради това, че той не се е молил достатъчно), и по закон на Мърфи беше заключена на място без достъп в момента…

Свърших още едно-две неща за мрежата на Студентски град – тествах една слаба машина колко трафик може да прекара през себе си, и така като гледам, се справя с 25Kpps (понеже двете платки бяха на едно и също прекъсване, ако се оправи това, сигурно ще докара и повече). Весо като събере малко време, ще ми прати информация откъде могат да се намерят такива, и ще приближим мрежата с една стъпка до правилното сегментиране :)

Продължавам да дописвам personal colo howto-то, и отсега виждам как след като допиша основното количество текст ще трябва да мина с голямата брадва и да го оправя. Това е най-трудната част в писането на нещо такова – да го препрочетеш 6-7 пъти, и по няколко минути да мислиш как да оптимизираш дадено изречение (нещо, което очевидно за всички не правя с блога…).

2 Responses to “2005-01-17 23:18”

  1. Felicia Says:

    Като четох за DoS-a и се сетих за 1 виц. Един човек умрял на северния полюс, но бил мн грешен и отишъл в Ада. Хвърлил го дяволът в най-голямата и дълбока пещ. Други като падат страшни викове се чуват, а сега – тихо! Чудил се дяволът какво става, отворил да види и слен 1 сек се чел зверски вик – врататааааааааа!

  2. icaci Says:

    Не се бяха разместили, а просто не беше компилирал драйвер за едната платка, и естествено (по законите за всеобщата гадост) – чрез нея porky беше вързан към мрежата :)

Leave a Reply