2005-01-23 22:19

by Vasil Kolev

Мина.

Беше сравнително спокойно, изглежда хората изпростяват само из форумите. Регистрация му е майката…

Една студентка ми показа някаква книга на СофтПрес, от която бяха вземали информация – ето тук има информация за нея – честно казано, не знаех, че Cisco press издават подобни бози (СофтПрес всички си ги знаем, трябва да се прекръстят на БозПрес). В тази книга за пръв път например прочетох, че pop3 сървъра получава поща.

В крайна сметка заедно със стандартните дивотии (Пенчев имаше грешки в тестовите си примери) успяхме да проверим софтуерните проекти, да си попълним протоколите поне донякъде, и да приключим с тежката част от тоя семестър. Останаха няколко дреболии (един-два проекта, пренасяне на оценките в официалния протокол, и писане в книжките). Отбелязахме пак посещение от едната котка (така и не разбрахме кой проект мислеше да предава, но съдейки по това, че малко хора усещат откъде и как минава, вероятно има връзка с някакви стеганографски тунели из факултета :) ).

Между другото, много е интересно какви идеи им идват на хората, като им кажеш “направете стеганографска система”, без нищо допълнително. Една групичка беше направила програма, която прави съобщение, и го качва като съвсем нормални обяви на някакъв сайт :)

А аз открих много интересно упражнение, от типа на носенето на камъни – изкачване на баира до факултета с раница, в която са всички проверени от мене курсови проекти, всички тестове, и лаптопа ми. Връзва се около 12-15 килограма – като стигнах, чак ме болеше кръста :)

One Response to “2005-01-23 22:19”

  1. Иван Ангелов Says:

    :) Имаше идея да крием информация в isn на tcp, но в крайна сметка надделя другата… Реализацията наистина беше лоша, защото някак си всичко стана в последния момент. И тримата сме виновни.

Leave a Reply