2004-01-29 01:00

by Vasil Kolev

Спокоен в общи линии ден… Написах почти финална версия на становището на водещите курса по мрежова сигурност за идеите/визията за миграция на Софийския универсистет към софтуер на Microsoft (може да се види тук , UTF8 кирилица, unix текстов формат), трябва само да я дообсъдим, преди да я дадем в Изчислителния център и където другаде трябва. Нещо много мръсно се мъти там, и се надявам с общи усилия да го спрем, не искам да отпиша ФМИ като място, на което съвсем на нищо не могат да ме научат…. Много показателен е факта, че след като се чу за това нещо, и се видя на един-два сайта, свалиха страницата, и за това сега има архивно копие тук .

Днешните CMS-и са станали много лесни за подкарване и използване, днес си играх с Mambo, за сайт на една фирма, и мисля, че средностатистическо растение може да се оправи с инсталацията и интерфейса :) Лошото е, че ми умря връзката до машината, на която го инсталирах, и май ще довършвам утре цялата работа. Е, то няма много за довършване, освен да инсталирам един галериен модул, и да пипна външния вид на главната страница (е, може и да помисля за превод, да видим :) ).

Все повече и повече се убеждавам, че да се започне деня с шкембе чорба е нещо страхотно… Събуждащо, освестяващо, и е добър начин да отблъскваш разни хора :)

(в момента чета паралелно 2 книги (т.е. препрочитам ги) , “Стълба към небето” на Дейвид Брин, и спомените на Сахаров… май ще взема да започна още някоя, след като снощи изчетох 2те нови книги :) )

Leave a Reply