2005-02-14 02:00

by Vasil Kolev

Отдавна не бях блогвал от леглото. Приятно е да се излегне човек на тихо и спокойно…

Деня премина в стоене около машини, и подкарването на какво ли не. Открих, че thttpd не може да избута над около 120mbps даже и като ползва sendfile() (което вероятно е проблем на ядрото), ако се работи с много файлове. Утре ще има още тестове…

Вечерта след всичко това хапнахме в “Дивака”, и чак ми беше странно, че наоколо не бръмчат машини. Открих и че трябва да ям редовно, за да не ми се появява главоболието (да чувстваш глада с главата си, вместо със стомаха, е направо гадно). Не мога като досега да ям нещо леко сутринта, да работя цял ден, и да се натъпча на вечеря.

Понеже някои хора поискаха – ето линкове до AMV-то на “Мастика” и на едно недовършено по песен на Dimmu Borgir.

7 Responses to “2005-02-14 02:00”

  1. Петър Пенчев Says:

    За хапването какво да ти кажа – добре дошъл в това, което общо-взето минава за донякъде нормален живот! Айде да не почваме да се замеряме с поговорки, религиозни догми и медицински изследвания за яденето през деня и лекото ядене вечер, че ще стане дълга и широка.

    А сега остава да си припомниш и времената, които не са били чак толкова отдавна, когато си успявал и да изкараш по два-три-четири – последователни! ;) – часа на повече от метър и половина разстояние от най-близката клавиатура :)

  2. пейо Says:

    Ааа с този фон и аз ставам аниме фен

  3. Никола Says:

    А пробвал ли си tux? Той може да бута доста над 120Мбита/с.

  4. Явор Атанасов Says:

    За това главоболие може да е виновен и водния ти баланс. Изпивай по 2,5 литра вода на ден. Равномерно или поне близо до равномерно, през деня. И не я замествай с бира :)

  5. Владимир Герджиков Says:

    Клипа е готин :) Продължавай в същият дух и по-често да релийзваш :о (само, дето времетраенето на този клип ми идва в малко повече…., ама на мен трудно се угажда, не ме слушай)
    Технически въпрос: с какво си го правил? Отдавна се опитвам да намеря нещо качествено за обработка на видео (предимно divx и xvid) но с Kino, Cinelerra, LIVES и т.н. не успях да се справя. Трябва ми нещо простично и ефикасно, примерно като virtualdub за виндоза.

  6. Васил Колев Says:

    avidemux съм ползвал. Ползвай го и ти малко, да видиш как ще го намразиш …
    Иначе разните забързвания, забавяния, и други ефекти съм ги правил на ръка с mencoder.

  7. Владимир Герджиков Says:

    Ех….безнадежно е. Помислих, че си открил нещо удобно, приятно и свободно… :(

Leave a Reply