2005-02-16 22:25

by Vasil Kolev

Тежък ден беше…

Сутринта успях да отлепя в около 11, изписах едно прилично количество поща, уредих UPS-а за zver.fsa, отидох до офиса на Жоро да взема пари да го платя, и на бърз ход успях да стигна навреме до ФМИ за писането на оценки (много съм се отпуснал, тая разходка здраво ме умори). Последваха 3 часа писане на оценки в книжки (сигурно сега насън ще пиша “Мрежова сигурност” по чаршафите), доизпитване на разни хора, и проверка на още една курсова работа. Или аз нещо бях иззлобял, или хората бяха се побъркали от другите изпити, понеже само една студентка успя да си повиши оценката…
Доста си помогнах с това, че докато се занимавах с цялата тая дивотия, слушах различните варианти на Ytsejam на Dream Theater.
Имаше и един весел случай, дошъл да му пишем оценката от първото водене на курса преди две години…
Двамата последни студенти (тези с предадената в последния момент курсова работа) ми подариха 5 бири (вероятно са очаквали да има и още някой на изпитването), държа да отбележа – след написването на оценките :) Понеже аз така и така не мога да изпия толкова, след пренасянето и инсталацията на UPS-а (който през това време беше докаран) оставих 4 на ЛабИО.

Последва ИББ, на което уж трябваше да обсъждаме първата лекция за ТУ, но решихме да го направим в листата. Йовко ми даде още един процесор и още 1GB памет за zver (това е то процесор, можеш да пребиеш някой с него), и може да помисли кога ще го инсталирам (вероятно ще е след като приключа с миграцията на различните услуги до машината).

Е, и за да има и куп отгоре – още сутринта се видя, че са намерили някаква неприятна атака срещу SHA-1, та сега трябва да се търси други хеширащ алгоритъм.

2 Responses to “2005-02-16 22:25”

  1. Георги Чорбаджийски Says:

    SHA-256, SHА-512

  2. Иван Ценев Says:

    “Веселия случай” държи да отбележи че е от миналата, а не от по-миналата година :)

Leave a Reply