2005-02-21 23:32

by Vasil Kolev

Сутринта успях да се видя с майка ми, да посетим “Славейков” (където си взех третия “Талтош”) и книжарницата над “Orange” (откъдето си намерих “Без лого”), та сега имам какво да чета… Пак ми се спеше през деня, накрая ще почна да спя следобедите.

По някое време с Жоро се замъкнахме до ТУ за първата лекция на курса – Йовко и Бойчо вече бяха там, обсъдихме малко нещата, и гледахме как се пълни залата. В зала за около 200 човека събрахме над 400, досега такава гъчканица не бях виждал… Надявам се скоро Жоро да качи снимките, за да се види какво беше точно.

Самата лекция протече добре – Бойчо малко се запъваше и изпусна разни неща (следващия път ще го препитам преди да говори :) ), а Йовко говореше малко тихо (но се чуваше и отзад, хората го слушаха с интерес). Беше страшно весело, особено използването на ябълките и бананите към лекцията от страна на Йовко, според мен това ще остане в историята :) Хората с удоволствие се смяха на различните шеги, мен даже веднъж ме освиркаха леко около идеята колко се пие в ТУ (ставаше въпрос за частта от nettiquette “Не поствайте в пияно състояние”, ако искате да знаете защо – потърсете в google за думите ‘zler’, ‘bair’ и ‘gladuvane’).

След лекцията (отне известно време да излезем :) ) имахме събиране на екипа на Мрежова сигурност в “Торонто”, да обсъдим програмата за втория семестър. Няма промени, разпределихме задачите и лекциите, поговорихме си по разни весели теми, след което се прибрахме. Първата ни лекция е в сряда от 19:00, май пак в 325, ей-сега го пуснах и във форума.

11 Responses to “2005-02-21 23:32”

  1. Нърв Says:

    Хаха беше невероятна атмосфера, дано продължава да е така!

  2. yovko Says:

    За жалост даже като си повтарям наум, че трябва да говоря по-високо пак не се получава…

    А за другия път да видим какво ще раздаваме ;)

  3. Лина Says:

    Лекцията днес беше наистина вдъхновяваша! Поздравления!
    Да таковам таковата на съдбата или на който там е виновен, че курсовете по Мрежова Сигурност-2 и Linux съвпадат по време и… сега наистина не знам какво да правя…

  4. yovko Says:

    Съвпадат ли? Нали едните са в сряда, а другите в понеделник? Поне такава беше идеята да не съвпадат. Това оплескали ли сме го?

  5. Lina Says:

    Мрежовата се оказа в понеделник и сряда :(. Замислям се в понеделник да идвам в ТУ, а в сряда да сьм на Мрежова, ама как не обичам такива половинчати неща…

  6. Хриси Says:

    Съвпадат :(
    И аз обмислям варианта на Лина за посещения. Лошото е, че накрая е нито едното, нито другото.

  7. Лина Says:

    Е, не е точно така – за курса по Linux няма проблеми. Мрежовата обаче… мъкааа, мъка :(

  8. Петър Пенчев Says:

    Ми освен всеки понеделник да хвърляш по една монетка…:)
    Е.. може и на монетката да пише perl -le “print int rand 2” :P

  9. Георги Чорбаджийски Says:

    Пенчев, с тия кавички няма да стане.

  10. Петър Пенчев Says:

    Аз си бях написал съвсем нормални кавички, от седембитовата кодова таблица, код 34… Не отговарям за пораженията, които блогът на Маниакса нанася върху моя прекрасен стил на писане на Perl :P

    Аааа.. надявам се, че протестът ти е бил за странните HTML-изирани ISO10646-изирани кавички, а не просто за това, че използван двойни кавички, а не апострофи? Защото тази година безброй много пъти установявах по трудния начин, че cmd.exe НЕ разрешава параметрите на командния ред да бъдат групирани с апострофи – иска кавички – така че тоа е кажи-речи единственият начин този one-liner да тръгне и под Windows :)

  11. Петър Пенчев Says:

    Уф. “Да му имам акъла на българина, дет’ му идва след това…”
    Защо не мога *веднъж* да направя един коментар в този блог, без след това да се налага да го поправям? :) Разбира се, че имам предвид ISO 8879, не 10646…

Leave a Reply