2005-02-23 14:37

by Vasil Kolev

Много весело утро … Сутринта Спас ми каза, че е пренасочил lug-bg да не се разпраща от marla, заради някакви bounce-ове, според които съм в някаква DNSbl. Последва разследване (много благодарности към Пламен Тонев за помощта), което показа, че v6net blacklist-ата и е изтекъл домейна, някакви са го купили, и отговарят на всички DNS заявки с IP-то си, което съответно от разни софтуери, които гледат само дали има запис, но не и какъв е, се тълкува като ‘целия интернет е спамер’.

От машините, с които комуникира marla, само няколко връщаха поща – mail.bg (директно с 5xx, така че каквото се е пращало до тях, е загубено. И те са бая загубени), няколко от MX-овете на SpNet, и fadata (които вече са ок). Известих хората, да видим кога ще се оправи проблема.

Това ми беше като перфектен сутрешен подарък – днес станах на 24 :) Фактически днес не е мой празник, а на майка ми, която ме е носила 9 (всъщност, по официални данни – 8) месеца, и след това 24 години ме е търпяла :) Не случайно на последния рожден ден, който празнувах, като я представих на гостите, всички и ръкопляскаха :)

п.с. молба към всички – ако ви се намира spam в maildir формат, архивирайте го и ми го пратете, че имам да тренирам един bayesian филтър.

4 Responses to “2005-02-23 14:37”

  1. Дафчо Табаков Says:

    Честит празник на теб и на майка ти, която геройски те е носила в утробата си, а после те е оставила да се развиваш в правилната посока ;-)
    Наздраве!

  2. Eol Says:

    btw какъв им е случая на mail.bg? Трябва лично да се свържа с тях за да ми адднат PRT?

  3. Красимир Димов Says:

    Ами Честит рожден ден, да си жив и здрав, много успехи в личен и професионален план, а специално за тебе и повече добри книги, за приспиване :)

    Наздраве и от мен! ;-)

  4. turin Says:

    ЧРД и от мен! За много нови такива поводи за споменаване на носенето ти! Жив и здрав! ;)

Leave a Reply