2005-03-15 22:58

by Vasil Kolev

Около темите по мрежова сигурност днес се рових из мрежата за хубаво описание на клетъчен вид организация (използван основно от терористите и съпротивителните движения), и се оказа бая сложна задача, най-накрая намерих нещо в google групите – в wikipedia нямаше почти нищо, чудя се дали аз да не напиша едно (така или иначе има едно доста добро описание в “Луната е наставница сурова” на Хайнлайн, мога да заимствам малко оттам).

Разходих се до Славейков за книги, взех си две, а като се прибрах, Алдим ми прати линк към този pdf, който много добре се връзва с темата на “Без лого” и филма “Корпорацията” (който е събрал сериозна публика, и се очертава втора прожекция). Изобщо ми се събраха доста неща за четене – а ще се появяват още, следващата седмица може би ще излезе “Нощна стража” на Лукяненко, следващия месец – “Олимп” на Дан Симънс (урраааа), да видим кога ще ги изчета.

Ангажиментите също не намаляват – в събота ще имаме прожекция в аниме клуба, и същевременно съм канен на един рожден ден, на който ако не отида, вероятно ще ми се случат лоши неща, та организирах нещата някой друг да поеме събирането на техниката, аз само ще я инсталирам и настроя…

Албумът на Булгара ще се забави, заради проблем с обложката. По дяволите!

6 Responses to “2005-03-15 22:58”

  1. Алекс Says:

    Къде по-точно човек би могъл да се осведоми за програмата на Булгара в стил “кога и къде”? Не даваш линк, явно нямат свой сайт (а и аз не откривам…), но все някакъв начин за информиране трябва да има:)

  2. Тодор Says:

    http://antimult.ru/antimults/antibrand/006epizod/view.htm – по въпроса за корпорациите ;))

  3. Nick Angelow Says:

    да, залата в ‘червената къща’ беше пълна.
    филма си струва да се види от всеки, който мисли че е с отворено съзнание.

  4. Andro Says:

    Ех, за Олимп май ще трябва да изчакаме към половин годинка… ( http://dansimmons.com/news/news_items.htm ). Аз съм пуснал advance order сигурно от миналия май. За съжаление обаче Дан Симънс получи бъбречна криза и романът се забави..

  5. Васил Колев Says:

    Алекс, аз се осведомявам от programata.bg, и разни хора наоколо… Ще пускам тук информацията, която имам :)

  6. Васил Колев Says:

    Андро, пише, че е следващата книга в “Избрана световна фантастика” на Бард, и според разни източници на Славейков ще излиза следващия месец, а аз съм склонен да им вярвам :)

Leave a Reply