2005-03-22 22:04

by Vasil Kolev

Днес имах неприятно събуждане – оказа се, че по някое време снощи е спрял единия вентилатор на marla (този, който охлажда най-горния диск), и raid масива по някое време е започнал да се притеснява, като накрая машината се е сринала под натоварването (не ми е ясно точно как, за съжаление). Рестартираха ми машината, в първия момент по log-овете си помислих, че просто диска е взел да сдава багажа, но се оказа, че греша – занесох си двата големи вентилатора от старата кутия, инсталирах ги в машината (единия завързах с жички от UTP кабел, другия просто стои пред дисковете… утре трябва да занеса нормални вентилатори :) ), и сега работи много добре – ще пусна още една проверка на масива, след като мине тази, за да съм сигурен, че няма трайни ефекти.
(може би просто трябва да взема по-хубава кутия на машината)

Следобеда се разходих напред-назад с Явор, поговорихме си, и се поосвестих – вчера имах достатъчно работа, за да не успея да се депресирам, и да имам причина и сили да стискам зъби, но днес не беше така, и се чувствах бая скапан. Ще трябва да проведа един сериозен разговор около края на седмицата, само да събера малко сили.

Видяхме се и с Пенчев, Бобсън и Лина (които искаха да ни водят на “Последно танго в Париж”), поразходихме се малко, и после се разотидохме по домовете…

Мразя да се сдухвам, сега 2-3 дни ще трябва сам да се дъвча, докато се върна в нормално състояние.

3 Responses to “2005-03-22 22:04”

  1. Stoyanov Says:

    мда… като гледам снимката на кутията на марла-та, определено не става за сървър. Най-добре е нова по-голям кутия, тъй като вентилаторите са до едно време както сам си се убедил.

  2. Георги Чорбаджийски Says:

    Не се сдухвай маниаксе от пролетта е, почини малко, полеже и ще ти мине като на кутре, бейби :)

  3. Heth Says:

    ех, Жоро как ги измисляш тия, направо ти се чудя :)

Leave a Reply