2007-09-24 22:50

by Vasil Kolev

За пореден път ме гони антисоциалност, след работа вместо да ходя на концерт предпочитам да сляза нейде на четвърти километър, да си взема една бира и да си я пия по пътя. Намирам интересни неща из главата си…

Направих си twitter account. Ако се държи добре, ще го използвам вместо rss-ите на отделните twitter-и в swamp.ludost – много бавно се обновяват, а и не пасват на останалото съдържание. Като не съм достатъчно умен да се уча от чуждите грешки, се уча от моите (на втория път) – различни типове информация по обем, обновяване, коефициент на шум не трябва да се смесват. Блатото ще го оставя само на блогове, ще направя нещо отделно за twitter-и, а май сайтовете с новини ще си ги обикалям нормално, защото там коефициента на шум варира твърде много.

Направих снощи две снимки на това какво си държа до леглото. Изводите са в общи линии 1) трябва да си взема най-накрая свестен фотоапарат (първата снимка излезе доста по-зле, отколкото изглеждаше), 2) трябва ми и нова бутилка текила, че тая свърши, 3) трябва ми и нова лампа, тая не става.

Качили са online на български Архипелага ГУЛАГ и го препрочитам (паралелно с The Big U на Стивънсън).

Чудя се дали на Openfest да водя лекия “Защо VoIP е боза и защо все пак ще се наложи”. Ще трябва да я помисля още малко обаче, има доста странни моменти в нея.

Tags: ,

11 Responses to “2007-09-24 22:50”

  1. freax Says:

    Ти луд ли си бе? Как мое да пиеш Savoy?

  2. Николай Says:

    Явно аз ще съм човека, който ще се поинтересува, за какво са ти клещите до леглото :)

  3. Васил Колев Says:

    @freax, ти би трябвало да помниш… Savoy текилата е основно спирт и се възприема най-бързо от организма – аз това го пия по медицински причини. Някой ден ще мина на чист спирт.

    @Николай, ремонтирах си лампата всъщност, за това са там :)

  4. Мира Says:

    Хич даже не е антисоциалност – вай-интересните неща са си точно в главата на човек…:) А колкото до Savoy – явно са ме изпреварили с въпроса…но дори медицински основания не могат да оправдаят това умопомрачение. :)

  5. Nick Angelow Says:

    Нали не си започнал да консумираш текилата венозно все още? А и защо текила — водката не е ли по-подходяща в това отношение :)
    А колкото за новия фотоапарат — погледни Olympus SP-550UZ, има впечатляващо оптично увеличение :). Пък после се чувствай поканен във http://www.23hq.com :)

  6. Георги Чорбаджийски Says:

    Хахаха, аз мога да направя защо IPTV е боза и все пак ще се наложи :-)

  7. verena Says:

    Ми нормална ми се види колекцията край леглото, само… абе Василе, ти и вода ли почна
    да пиеш???

  8. freax Says:

    Василе, помня естествено, НО винаги съм си мислил, че си долен симулант и “медицинските причини” са просто удобно извинение да се напиеш:P

  9. vlad Says:

    …Хъхъхъ: само да кажа че, нали, Krokodilerian е с i – Пък още
    никой не е казал досега че мънечко по-горе е без него (в twitter хиперлинка).
    Както и да е, еврибади имат тогаваш консеквентна мисловна поредица ;)

  10. gat3way Says:

    Я гледай ти :) Значи наистина си бил ти :) Бе отивам аз до онова магазинче до супермаркета да си взема бира…и кой да видя…ма си викам “бе той пък кво да прави тука”…и така. Трябвало е да се обознача. Пфу :)

  11. MacTeP Says:

    Направи лекция защи е боза, на доста хора ще им е интересно, включително и на мен. Защо ще се наложи е ясно :)
    @Георги Чорбаджийски и твоята презентация звучи интересна :)

    Защо само говорите за такива хубави идеи, а след това ги криете зад жалки заглавия ;(

Leave a Reply