2008-05-29 Алекс Букарски

by Vasil Kolev

Най-накрая отидох на едно ИББ, че не го бях правил в последните няколко месеца около невралгията. Даже изпих една малка бира :)

Една от основните идеи беше да мина през Грамофон да си взема книжката на Алекс Букарски (“Хора, на които не им се отваря парашутът”), че не бях успял да го направя на представянето. Минах оттам, взех си книгата с един автограф, поговорихме си малко и се върнах в Кривото…

Червото взе книжката, зачете се малко, и отиде и той да си я вземе. По-късно се появи avatar-а, след което и той реши да иде да си вземе книжката – което май доведе до това, че Алекс и Комитата дойдоха при нас в Кривото. Като си тръгвах, тъкмо Алекс обясняваше как се играе някаква порно-игра и всички умираха от смях – в общи линии живо доказателство на правилото за краставите магарета :)
(изобщо – ценни хора има навсякъде :) )

Самата книга я свърших преди малко, чете се съвсем спокойно на един дъх – преводът е доста добър, усеща се всичко, дето си трябва, а всичките разкази са наистина хубави (което ми напомня, да му сложа блога в swamp-а, би трябвало да се справя и с четенето в оригинал). Трябва да се види и какво още е превеждал Комитата.
(Отвикнал съм да чета на български, май по-бързо трябваше да я прочета. Па той май трябваше да издаде нещо по-дебело, тва беше много кратко… :) )
(също така е важно да се отбележи, че самата книга е лицензирана под CC-Attr-NC)

(хм, като бележка. По принцип разбирах какво говореше Алекс, само дето и той малко като мен говори доста бързо и това създава проблеми … май и аз трябваше да говоря по-бавно :) )

Взех и да се чудя дали т.нар. лумпенинтелигент Иван Попов няма да вземе да напише още нещо, трябва да има такива по-млади и свестни автори, че ми е писнало от стандартния бълвоч, дето се издава.

Tags: ,

7 Responses to “2008-05-29 Алекс Букарски”

  1. asktisho Says:

    Един приятел преди време се шегуваше: “Давам десет хиляди евро на човека, който открие македонска шега или виц, без в тях да става дума за ебане, порно, пишки, курви, изневери, пиене, повече пиене, ебане, по-долно порно, по-дълги пишки, по-грозни курви, по-смешни изневери или ПОсмъртно пиене.” После се сетих, че този “приятел” съм бил аз. Ама много хай. Толкова хай, че все едно виждах себе си отстрани. Сигурно съм извършил аут-ъф-да-боди-травълинг без да знам. Както и да е.

    Премиерата на Букарски беше едно от мероприятията, които стояха закръглени с червено в културния ми календар като “мъст сий, мъст би деър”, ама не – наложи се през същата тази седмица да обиколя страната, за да организирам собствената си премиера в пет специално подбрани български града… задръстен културен календар, какво да се прави. А казват, че никой не ебавал културата. Ми не е вярно. Няма как да го разбереш, докато не станеш ‘извършител” на културни събития от първа огнева позиция…

    Нищо, надявам се, че някога ще имам възможност да видя / чуя / пипна на живо колегата Букарски, защото видимо ме интригува. И после да си говорим за курви, ебане, секс, порно и пиене (в неформална атмосфера)

    А дотогава – надявам се да те видя в един от двата ни, хм, да не казвам “родни”, ама “основни” града. Следи блога. Че да не издавам тайни и най-вече: да не правя реклама. После може да кажат, че се възползвам от връзките си, щото се познаваме, имаме общи корени, един вид: шуробаджанащина, хех.

  2. Жорка Says:

    Книгата наистина е страхотна! Но какво е “ИББ” по дяволите?! :)

  3. Vasil Kolev Says:

    @Жорка, ИББ е интернет бира – българия, всяка сряда в кривото на дондуков и будапеща (в блога ми даже има tag по въпроса :) )

    @Тишо, много ми беше странно наистина, че никакъв те нямаше. Като идва пак Букарски, определено трябва да ви съберем (или да се направи един алкохолен туризъм до Македония и да се видите там :) )

  4. asktisho Says:

    И аз така считам, че е редно :))))

  5. деница Says:

    хахах,аз си мислех че ИББ е някакъв учебен предмет

  6. черво Says:

    ИББ не е никакъв предмет, а по-скоро вид извращение/анадолска болест… С гордост мога да заявя, че лично съм участвал през последните години в премоделирането на събитието в такова >:]

  7. Комитата Says:

    Алекс е още тук до понеделник вероятно. Така че далеч не всичко е загубено. Искам да ви кажа следното — ако искате да я има книгата, препоръчвайте я на приятели и познати, за да можем да финансираме нови тиражи и още книги.

Leave a Reply