2009-03-16 Soulfly

by Vasil Kolev

Soulfly за четвърти път дойдоха в България и най-накрая намерих време да ида да ги чуя…

Концертът беше в Универсиада, която май се оказа малка за целта – имаше доста седящи места и недостатъчно (поне за тоя концерт) място пред сцената. Озвучението беше в общи линии добро, но за него по-нататъка.

Започнаха Artery, съвсем прилично изсвириха няколко песни и си слязоха. Последва ги една невероятно трагична група (гледайки афиша, трябва да са били Subscribe), които в общи линии охладиха публиката и бяха прилично освиркани. Трети бяха Senser, една доста интересна група (чиито неща май ще потърся), която обаче определено не беше за този концерт (а и след трагедията преди тях не им беше лесно). Подгряването завършиха Incite, които се оказаха доста свестни (вокалист им е доведения син на Макс Кавалера).
(а това с 4те подгряващи групи беше ужасно. Бих дал малко повече пари да бяха само Аrtery подгряващи …)

След което (след прилично чакане) на сцената си се качиха Soulfly и залата направо се оказа тясна (особено пред сцената). Едвам ставаше пого, толкова бяха нагъсто хората (тълпата просто се люшваше наляво и после надясно). Направиха доста от техните неща, както и Refuse/Resist (което е в общи линии една от песните, които трябва да се чуят на живо :) Ако не от старата Sepultura, то поне от Soufly), а китариста им (Mark Rizzo) се оказа наистина невероятен.

Едно нещо ме подразни в озвучението – като се усилят до край нещата и като добавим към това китарата с distortion, страшно много елементи от музиката се губя (например при Apocalyptica тоя проблем не се среща). Чудя се ако не издънват нещата толкова как ли ще звучи такъв концерт (просто с малко повече техника, не с минимума …)

А също така Макс Кавалера много напомня на Джино Банана (вокалиста на Kultur Shock), особено по форма. Чудя се какво ли ще е да излязат двамата заедно на сцена :)

Tags:

One Response to “2009-03-16 Soulfly”

  1. vlad Says:

    Е, то и Майк Патън – на някои от клиповете и повече фотографии ми прилича на брат ти, но… ей това верно искам да го видя с двете невярващи очи. Пък, както забелязвам по последни данни, единия със шотландско каре, даже. Бадава, Rizzo вярно е умопомрачителен по концерти.

Leave a Reply