2009-06-11

by Vasil Kolev

Знам, че не съм блогвал от 9 дни, ама имам оправдание – не е като да не ми идват идеи, ама все ги забравям. Днес ми вдигнаха дозата тегретол (доктора каза, че може с още 1/3), имам две седмици да го пия и да видим какво ще стане.

Има вече няколко записа на phoebe.ludost.net/arch, пълни са с грешки (на свиренето, не на кодирането).

Намерих странен случай, в postgres acos(1) даваше input value out of range – просто се оказа, че във float-а има повече от една стойност, дето отговаря за “1”, и в крайна сметка решението беше typecast до numeric(10,8). МРАЗЯ floating point простотии.

Имам малко проблеми с дебъгването, хващам разни неща с няколко часа закъснение и се чудя от какво е – липсата на алкохол, тегретола, умората, или просто най-накрая мозъка ми е решил да си направи харакири, че да не го занимавам с глупости.
(а може и да е от това, че с девойката провеждаме упражнения по спане в едно легло и точно сънната част не е от най-продължителните…)
(бях обвинен и че леглото ми е твърдо. Донякъде е вярно, обмислям матрак…)

Около едно почистване вкъщи за да ми преместят библиотеката са свалили от нея повечето книги, не ми се мисли как ще я подреждам. Съответно, книгите още стоят на пода, ще ги мисля по-нататъка :)
(“Procrastinators of the world, unite! tomorrow.”)

Tags: , ,

15 Responses to “2009-06-11”

  1. asdf Says:

    чудя се от къде тази смелост да си публикуваш “свиренето” :-)

  2. Ghibli Says:

    Хаха, девизът ми харесва :)

  3. Vasil Kolev Says:

    @asdf, то па една смелост… Аз кой-знае какъв музикант няма да стана никога, та не очаквам да ме е срам в бъдеще от това, което съм изсвирил. Също така се намират разни хора, дето па искат да ме слушат по някакви причини, та им го записвам. А и съм свикнал да се излагам от толкова лекции и подобни истории :)
    (освен това да свириш нещо, което ще се слуша от някой друг ти дава едно желание да внимаваш малко повече)

  4. ro-tex Says:

    Като тръгнеш да купуваш матрак гледай да е здрав. Моят изглежда не е и с тия темпове скоро ще ми трябва нов…
    Или пък ще ми трябват още няколко парчета винкел, с които да го patch-на, както стана първият път. :)

  5. васил Says:

    слъзнах първото огг – тая музика е правена с цел заход за промивка на мозъци и последвало изпиване със сламка през ушото на блудкавата течност.

  6. Vasil Kolev Says:

    @Васил, fuck, разкри ме:)

  7. Минувач Says:

    Леле с това свирене, да не съм на мястото на съседите ти :P

  8. пропаднал физик Says:

    Предпочитам древните китайски мъчения пред стъргането на зеления. Дисторшънът и ефектите трябва да се ползват едва след като се научиш да свириш, а не преди :)

  9. Vasil Kolev Says:

    @пропаднал физик, основната идея на distrortion-а (освен, че звучи много приятно) е че кара някои неща да изпъкват, които иначе тудно биха се чули (има и малко примери, доста от нещата са пробвани и без distortion из тия файлове). Иначе да, определено първо трябва да се понауча :)

  10. backtolife Says:

    Тегретол-a за какво е? Какво му е действието?

  11. Vasil Kolev Says:

    @backtolife, http://www.framar.bg/%D1%82%D0%B5%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BB-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB.-200-%D0%BC%D0%B3.-50-pid19003695.html и статията в wikipedia ( http://en.wikipedia.org/wiki/Tegretol ) обясняват най-добре :) В общи линии – антиконвулсант от по-старата серия, нещо, което подтиска нервни импулси.

  12. backtolife Says:

    Честно да си призная след пост-а тука питах google и прочетох, но исках да те от какво си болен, че да ти изписват такива лекарства. Предварително ти казвам, че ако си го написал някъде в blog-a още не съм го прочел понеже сега чета постовете от февруари 2005.

  13. Vasil Kolev Says:

    @backtolife, тригеминална невралгия.

  14. backtolife Says:

    Доста несъобразително от моя страна. Извинявай за въпроса.

  15. ceci_ Says:

    Не се лъжи за матрак! Мен така ме прилъгаха и сега си имам матрак … и спя на пода :)

Leave a Reply