2010-06-23 Rammstein

by Vasil Kolev

Е свириха и Rammstein в България. Може да се каже вече, че всеки е възможно да дойде :)

Пристигнах някъде към средата на set-а на Manowar (нарочно гледах да ги изпусна, изобщо не са ми любими), изчакахме малко и точно в 21:15 почнаха Rammstein. Влизането в стадиона беше лесно, наоколо имаше планини от бирени кутийки, подухваше вятър и като цяло беше добре.

Rammstein ни размазаха. През цялото време имаше различни огньове (аз бях в задната част на front-stage отделението и пак ме лъхаше жегата), фойерверки, гърмежи, един горящ човек тича по сцената, по едно време Тил Линдеман размахваше огнехвъргачка, а на “Pussy” буташе по сцената един хуй и от него пръскаше някаква бяла пяна (първите няколко реда са били добре омазани според мен). Изсвириха класически неща като “Du hast” и “Feuer Frei” (е, пропуснаха други техни класики като “Engel”, ама нека да има за следващото им идване) и като цяло си бяха весели и истински.

Очаквах звукът да е по-силен, честно казано, но беше доста чист.

Валя дъжд по едно време. Нищо не стигна до нас – капките се виждаха, но от жегата от тълпата се изпаряваха, преди да паднат върху нас. Добре, че имаше вятър да ни разхлажда, бая сериозно се дивееше.

Като цяло, радваше концерта. Да видим кога пак ще се навият да дойдат и да изсвирят останалите си песни :)

Тръгването беше сложно, огромна тълпа, метрото едвам ни изнесе. Аз почти нямам глас.

Tags:

6 Responses to “2010-06-23 Rammstein”

  1. Лъчо Says:

    Благодаря :-)

  2. Вили Says:

    Чист секс. Красота.
    (бях тръгнала да правя нещо, ама навик да си видя четеца… Е. Забравих)

    Благодаря и аз.

  3. Марио Пешев Says:

    Малко беше кратък целия ден – за разлика от събота, когато Металика например забиха към 2 часа и половина. Но ефектите стил Rammstein си заслужаваха чакането за гледане наживо :)

  4. VraniVolosa Says:

    Беше яко, че и нас, смирените душици, чакащи пред входовете ни пуснаха за последните три песни:))) поне да видим края на огньовете:) Денят определено завърши мноого по-добре от очакваното!

  5. Ира Says:

    Все пак изнасянето бе много по-лесно от колкото от Локомотив – стадиона се опразни за нула време! А как преведоха на български “pussy” и “dick” в припева на Pussy … ;)

  6. VraniVolosa Says:

    :) Определено, на Локомотив излизахме сигурно 45 минути!
    А как бяха заучили фрази от вечерта в Ориент33 – “Рацете гореее” и “обичаме вии” хаха :) ама точно с интонацията на фолк звезда;)

Leave a Reply