2010-07-22 “алкохол” на Калин Терзийски

by Vasil Kolev

Тъкмо взех, че наругах българските автори и попаднах на свястна българска книга, направо да не повярва човек.

Честно казано, очаквах някаква средна по качество боза, но освен, че могат да пишат, авторите са имали и доста добър редактор – няма излишни неща, няма моменти, които ей-така да прескачаш, понеже са някакви скучни и отнесени описания или мисли без връзка с останалото. Чете се на един дъх.

Книгата е най-хубавото описание на алкохолизма, на което съм попадал. Помага и това, че авторът освен алкохолик и писател е и завършил психиатър, което го кара постоянно да се вглежда в себе си и да стига до доста интересни изводи.
(човекът освен това е и поет, но това определено не е развалило книгата)

Хората могат да намерят за донякъде банална историята на поправилия се алкохолик, но на мен лично ми хареса. Може би защото виждам някакви дребни мои преживявания в цялата работа (а и кой ли не е имал дни, в които да се буди с няколко глътки алкохол)…

Tags: ,

8 Responses to “2010-07-22 “алкохол” на Калин Терзийски”

  1. RC Says:

    Интересно. Блокирах Стефан Иванов поради интензивната спам-реклама на тази книга в блогосферата и се бях зарекъл да не й давам шанс. Четейки к’во си написал, може да й хвърля око все пак.

  2. Vasil Kolev Says:

    @RC, рекламата и наистина е леко глупава, особено това, дето пише на самата книга, как била обречена да стане събитие и подобни бози. Хората не схващат как си вкарват автогол с подобни глупости, цитати от книгата щяха да свършат далеч по-добра работа.

  3. RC Says:

    Съгласен съм, че си вкарват автогол, защото таргета на книгата и без такива шпагати ще я купи/прочете/научи за нея, а тези, които не са й таргет от едната реклама няма да се превърнат в такъв…

  4. Никола Says:

    а и кой ли не е имал дни, в които да се буди с няколко глътки алкохол

    Наистина, кой ли?

  5. Heth Says:

    @Никола това май само аз го правя. нали така маниаксе? =)

  6. PaIdO Says:

    няма я в читанка :[

  7. Vasil Kolev Says:

    @PaIdO, ми няма я. Иди си я купи, има я по книжарниците :)

  8. Боян Пейчев Says:

    За добро или лошо, автора ми е роднина :)
    Ако сте заинтересовани от творчеството му, мога да ви пратя на някое негово литературно четене :)

Leave a Reply