2011-04-14

by Vasil Kolev

Изкарахме страхотно ИББ, успях да запозная Светла и Яна, подробностите – като изтрезнея и ми ги припомнят. Следва малко музика.

Cryptomnesia имат само един албум – Primordial Oddity (който се разпространява безплатно и може да се намери на archive.org). В общи линии е работа на един човек, съдържа елементи на всякакъв метъл и на класическа музика и има в общи линии перфектен звук на различните инструменти. От двамата професионални музиканти, на които го дадох да го чуят, този, за който смятах, че му е по-близко по стил го намери за какафония.

Kyuss са странна група. Водят се stoner metal, но не виждам нищо надрусано в тях, просто красива музика. Имат много любопитна китара, хубави идеи и вокал, който се понася. Името им се произнася Кайъс, не Кюс, както ми хрумна в първия момент. Някой ден ще мога да опиша защо ги намирам за толкова красиви, вероятно като се опитам да изсвиря intro-то на “Thumb” на баса.
Може да е за начина, по който се … люлее … китарата.

Primordial са изпаднали ирландци. “Rome burns” е прекрасен пример за хубава жица, а ритмите им са страхотни.

Такива неща ме карат да се чудя защо хората не слушат жица…

Tags:

4 Responses to “2011-04-14”

 1. Момчил Says:

  А ти беше ли на концерта на Primordial в Студентски? Доста слаба банда са на живо. Добре, че се бяха намазали с кетчуп, че да не съвсем безинтересни.

 2. Vasil Kolev Says:

  @Момчил, не съм, кога е бил тоя концерт, и къде по-точно? Щото в студентски има твърде малко места със свестен звук.

 3. Момчил Says:

  http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/141066/an//page/0/vc/1
  Дойдоха на мястото на някаква “велика” банда и всички си върнаха билетите. Имаше неповече от 50 човека, като доста от тях влязохме без пари.

 4. Vrani_volosa Says:

  ахха тогава не съм била родена още бе.. ужз:)

Leave a Reply