2011-04-14 ИББ

by Vasil Kolev

Та снощи направихме страхотно ИББ, чак си заслужава да се блогне за него.

Почна се с любимия flame на Г. за компилаторите и баса, дето се хванаха – че във FreeBSD 9, като го release-нат, в base няма да има gcc. Болни хора. Успях да го прекратя, като обсъдихме защо трябва да се легализира детското порно, или поне да се измисли нещо по въпроса с него – защото всеки закон по темата цензура се опира на него…
(и класическия виц, по темата, малко момченце говори на баща си:
– Тате, пусни ми Internet!
– Защо ти е бре, сине?
– Ами да гледам порно.
– Е как така?
– Ама аз само детското…
)

Следващите истории не им помня точно хронологията, но бяха горе-долу следните:

Подробно обсъждане на секса и порното в микрогравитация (например на борда на самолет, който си прави свободно падане за по 90 секунди). Би трябвало да има такова, оказва се, че 10 такива падания по 90 секунди са около $35k, т.е. не чак толкова скъпо и реализируемо за порно. Около това имаше и обсъждане на размножаването в космоса, дали има проведени експерименти (и по-скоро дали има публикувани резултати), възможността да се зачене, вариантите за симулиране на гравитация (с въртенето) и как при маструбация се придава въртелив момент (и след него – такъв в някаква посока).

Светла разказа две истории, едната беше как след като си одрала колата успяла да я почисти с гъбичка, след което като я видели застрахователите, се чудили доста време какво точно се е случило. Другата беше по-весела, как около някакъв запой няколко девойки били се насмукали много добре и повръщали и тя почиствала с парцал, та в един момент (и тя не била особено трезва) решила на принципа на бутилките, просто да сложи парцала в устата на девойката, да блокира потока.
(в един момент се усетили и го махнали)

Не-чак-такава простотия, моето обяснение за как се patch-ва ftp сървър против brute-force атаки за пароли – след третия опит за парола спира да проверява паролите, само дава грешка и sleep-ва броя опити, умножени по 10 секунди. Това се оказа най-хубавия вариант – например да режа директно connection-а не помага, понеже те се reconnect-ват веднага, а не можех да ги филтрирам по адреси, защото бяха много (изобщо не мога да се сетя защо му е на някой brute-force-ва нашите пароли).

Червото и Мишо измислиха идеята за voodoo кукла на сървър… В общи линии – плюшен 2U сървър, след което се намират косми от сървър на конкуренцията (щото сървърите определено събират такива неща с времето), и почва да се боде на странни места. През останалото време може да се ползва за възглавница.
(играчки за админски деца – плюшени сървъри…)

Ако някой си спомня още нещо, да пише.

Update: Разказ около някакви паднали линии на Мишо… Строшило се нещо, трябва да се preroute-не през някакви тунели, той нямал компилирана поддръжка за GRE и отебал цялата работа за до сутринта. След което Светла му звъни посред нощ с въпроса “Да ти го вдигна ли?”….

Tags: , ,

9 Responses to “2011-04-14 ИББ”

  1. Nick Says:

    За ftp-то защо не ползваш fail2ban, или не си фен на подобни автоматизирани решения?
    Инак, идеята за voodoo сървъра е много добра :)

  2. Vasil Kolev Says:

    @Nick, щото е по-лесно така – те са 15 машини, дето са ftp-та, а самия daemon е наша разработка, много просто написан и беше най-лесно да се реализира нещо такова с 5-10 реда код.

  3. алекс Says:

    Има такова порно, гледах му мейкинга преди няколко месеца по Viasat Explorer. Бая работа си беше, възхитих им се на тия момчета и момичета, с каква професионална отвага се трудеха.

  4. Vasil Kolev Says:

    @алекс, дай поне заглавието, моля, моля, моля :)

  5. васил Says:

    Private proudly presents the first cum-shot in real zero gravity with an estimated budget of over $750,000! Two spacecraft are launched almost simultaneously. One is Russian, the other, American, both believing they are on a common mission which is to dock, and once linked together, to travel through space to their ultimate destination – the seventh planet from the sun, Uranus … This historic production takes you to new heights. Blast off with Private!

  6. васил Says:

    А филма е .. adultfilmdatabase dot com slash video.cfm?videoid=45474

  7. Vasil Kolev Says:

    @васил, в първа и втора част на тоя филм сцените в микрогравитация са чисти фалшификати. Утре може да помисля да сваля и трета и да видим дали все пак там са направили нещо по-сериозно.

  8. алекс Says:

    Беше отдавна, не мога да си спомня :-( Питай iffi, гледам, че тя е гледала явно същото, като мен :-))

  9. васил Says:

    Аз не съм го гледал, просто потърсих.

Leave a Reply