2013-05-31 болница 09

by Vasil Kolev

И финално.

Реинтегрирах се обратно в нормалния си живот, просто по-усмихнат. Миналата вечер бях на ИББ, видях се с хората и те ме видяха, че съм жив и съвсем нормално си изкарах вечерта, без да се уморя особено много. Успях да стана в 10 (имах едно притеснение, че ще се ококоря в 6 и няма да мога повече да заспя), да изкарам цял ден в офиса (и да ремонтираме 3-4 неща), да подрънча малко на баса (докато бях в болницата, ми беше хрумнало една част от Mantra как точно трябва да е), и даже да послушам музика (което преди си беше трудно).

Имам още някаква идея защо ми е толкова усмихнато – защото оживях. Преди операцията бях отделил известно време да си подготвя завещание, да уредя кой с какво ще се занимава от проектите ми и всякакви такива emergency неща, и това имаше доста влияние върху мен – помня как писах базовото завещание на 3-4 пъти, понеже все ми ставаше малко криво и се прекъсвах с нещо друго. Даже фактът, че ползвах интересни tool-ове (погледнете ssss) и си бях направил процедури нищо да не се види (т.е. забавният фактор) не помогнаха много.
Ако събера желание, може да направя една лекция на тема “подготовка за евентуално умиране”, ама се чудя дали ще има който и да е желаещ да я слуша, а аз там нямам и чак толкова много неща за казване.

За сметка на това май утре ще направя един lightning talk как да си преборим притесненията, би трябвало да се получи:)

(а тук за два дни в работата преборих проблеми като за една седмица и се чувствам още по-щастлив, въпреки че някои от нещата бяха гадости от типа “тва никога не е работело и чак сега разбираме”)

Tags: ,

4 Responses to “2013-05-31 болница 09”

  1. Георги Says:

    Ако ти се занимава (или няма запис от ightning talk-a) може както преди да опишеш идеята в блога :)

  2. yraducnhev Says:

    Абе имаше един тип, който беше описал в нета как си е направил крон, който проверява определен файл на машината му периодично и ако файла не е touch-ван повече от 24 часа, разпраща аларми и указания насам-натам… Мисля че дори съм срещал сайт, който предлага подобна услуга – обаче не ми се струва добра идея да качиш толкова лични неща някъде под чужд контрол… може би криптирани… тогава пак остава проблема с ключовете. Но определено има нужда от някакво решение. Все неща, за които не е особено приятно да се мисли, поради което и ги игнорираме в ежедневието, докато не се сблъскаме челно, а тогава е малко късно обикновено…

  3. yraducnhev Says:

    това SSSS е много добро… но не би било зле да се реализира още една опция за случая – искам ключа да е разделен на пет, като три от тези пет са достатъчни да го възстановят, НО само ако една определена част е една от трите. Тоест да съм сигурен, че да речем брат ми може да отвори нещото с които и да е двама от останалите четири, но които и да трима от тези четири не могат да го отворят без него.

  4. Pocu Says:

    Успешно възстановяване и все по-щастлив и доволен от живота! :-)

Leave a Reply