2020-04-04 пробно online ИББ

by Vasil Kolev

Преди някакво време затвориха “Кривото”, което беше на ъгъла на “Дондуков” и “Будапеща”, и с него изчезна и ИББ. Аз не бях успявал да стигна до там от много време и точно седмицата, в която обявиха пандемията се канех да ходя…

Та, има разговори да го възобновим, и понеже няма как на живо, тая вечер си направихме едно събиране на jitsi.ludost.net/ibb, експериментално, да видим как е. Бяхме десетина човека, поговорихме си за час-два, пихме по едно, хапнахме си и си отидохме да спим :) Та вероятно тая сряда ще направим пак сбирка, за който му липсва. Не изглежда да е възможно да си пуснем всички камерите и да не ни се подпалят машините, но само с аудио пак е добре.

Определено мисля да го броя в категорията неща, които ни помагат да не полудеем :)

Update: Добре, че ми напомниха: firefox има проблеми с webrtc-то дотолкова, че прави проблем на цялата конференция (в първия коментар тук има малко повече подробности), пуснете си chrome/chromium в един контейнер и елате през него:)

Tags:

2 Responses to “2020-04-04 пробно online ИББ”

  1. zloster12 Says:

    https://github.com/jitsi/jitsi-meet/issues/5439
    https://github.com/jitsi/jitsi-meet/issues/4758
    Огнената лисица и текущата ѝ реализация на част от WebRTC протоколите създават проблеми за всички участници.

  2. Недко Says:

    Това е страхотно. Нали може и нови хора да се включат? Чета в блога ти от толкова време за ИББ и понеже не съм в София няма как да дойда. Пък и да дойда сигурно преди втората/третата бира ще съм супер притеснен.

    Та да – ще се чуем/видим в сряда.

    P.S. В сряда в колко часа ще е сБирката?

Leave a Reply