2023-01-01 равносметъчно

by Vasil Kolev

> Отказвам да имам очаквания за идващата година. Някои хора казват, че поне supply chain проблема може да почне да се пооправя към края ѝ, а дано.

(аз, в началото на годината)

Явно решението да нямам очаквания е било съвсем правилно.

От по-интересните неща, които се случиха:

– Малките зверове растат – весели, здрави и все толкова опасни :)

– Направихме пак online FOSDEM, и ще е последния такъв. Имам билети, подготвили сме се, идващия ще е на живо, в гадния студен и мокър Брюксел, в кривия университет. И съм сигурен, че много ще му се радваме.

– Направихме един хубав OpenFest на живо, на който дори успях да изнеса една лекция (още ми е трудно да повярвам колко хора гласуваха за нея, въпреки малоумното заглавие). Следващия OpenFest ще се случва без мен, както писах, от всички организрани досега не съм бил в организацията само на 4-5…

– Успяхме да си попълним екипа тая година, изглежда, че ходенето по разни конференции помага. Даже имах време да посъбера нов списък от “мотики”, та със сигурност в момента има материал поне за една лекция. Ако имам възможност, ще драсна една-две тук.

– Започнахме да си организираме (в екипа) сбирка на всички в офиса да работим заедно, за по една седмица на около два месеца. Аз, както не съм особено социален все пак го намирам за много полезно и приятно, и определено ще се запази.

– ИББ изглежда се възстановява.

Имам голямото желание (и) тази година да пиша малко повече, например отдавна се каня да напиша нещо за наемането на хора, да видим докъде ще стигна.

Tags:

Leave a Reply