2005-03-17 08:52

by Vasil Kolev

Както се казва, добро утро, въпреки че не е ясно доколко е добро :)

Вчера се оказа, че за ИББ са запазили маси преди мен – Бобсън и компания пили до ранната сутрин на предния ден, та от тогава били направили резервация. Мисля най-накрая да направя mailing list, че да се знае кой запазва масите, и кой ще идва.

Беше весело както винаги – Славка се появи след три-месечно отсъствие, и пак гледаше тъжно (тя твърди, че по принцип така си гледала, ама ние не и вярваме), червото и Делян пак се хванаха на много сладка приказка (в мен са останали разни листи, на които са писали, може да им отделя малко време да ги дешифрирам), а аз си говорих с един от хората, които правят мрежата в блоковете на ТУ (за тоя разговор – по-долу). Не ми е много ясно колко изпихме, май някъде около 4-5 кани вино и едно прилично количество бира (аз се придържах към виното), накрая бях достатъчно зле, че мина да изям едно шкембе, преди да се прибера да спя… Така като гледам, съм пратил и един mail в пияно състояние, който обаче е учудващо ясен, май вече съм се тренирал :)

Докато пиехме и си говорехме, се стигна до идеята за глобален адресен план на мрежата в студентски – 10.XX/16, XX – номер на блока. Дадох идея на човека от ТУ да се направи една среща на всички, дето се занимават там с опъване на жици и т.н., за да се мине към тоя план, и да може един хубав ден цялата мрежа да се чува. Другата идея е един mailing list на всичките хора там, да обменят опит и псувни :)
(Помня, че пак чертах схеми как трябва да се изгради една такава мрежа. Крайно време е за paper по въпроса.)

3 Responses to “2005-03-17 08:52”

  1. yovko Says:

    Има нарочно писан софтуер за целта от Пейо, искаш ли го да го пуснеш някъде – два php-скрипта на кръст са… Работи в момента на http://varna.doganov.org/

  2. Валери Дачев Says:

    Няма да е зле да си синхронизираме адресното пространство с ТУ за случаи на евентуален линк.

  3. Владо Says:

    Мда Валери мда … и аз съм на тва мнение ама ще е много зор да се реализира … 500 идиота които играят CS
    BTW Maniax нещо това поле за коментарите много се е разпънало.

Leave a Reply